Marble Countertop! Φτιάξτε τον δικό σας, τώρα!

Οι τάσεις της μόδας αλλάζουν και αυτήν τη στιγμή νούμερο ένα, είναι το μίνιμαλ στοιχείο. Παρατηρήσαμε οτι οι μαρμάρινες επιφάνειες κυριαρχούν και ψάξαμε τρόπους για να σας βοηθήσουμε να είστε μέσα στη μόδα, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε μεγάλες αλλαγές αλλά και αγορές.
Θα χρειαστείτε τα εξής υλικά: αστάρι, γκρι και λευκή μπογιά, ένα ρολό (paint runner roller), μικρό πινέλο για λεπτομέρειες, πινέλο και σφουγγάρι, μπουκάλι σπρέι, γυαλόχαρτο, γάντια, ξυλάκια για ανακάτεμα, μεμβράνη προστασίας, χαρτοταινία και δίσκο χρωμάτων για το αστάρι.
Μόλις μαζέψετε όλα αυτά που χρειάζεστε και είστε έτοιμοι, πάμε να δούμε βήμα βήμα πως θα μετατρέψετε τον πάγκο σας σε μια μαρμάρινη επιφάνεια!

Βήμα 1:
Προετοιμάστε την επιφάνεια σας, με έναν καλό καθαρισμό και προσπαθήστε να τον κάνετε όσο το περισσότερο πιο λείο μπορείτε χρησιμοποιώντας το γυαλόχαρτο.

Βήμα 2:
Περάστε μια λεπτή στρώση από αστάρι στην επιφάνεια σας και αφήστε το για 4 ώρες να στεγνώσει. Περάστε ακόμη μια στρώση από αστάρι και αφήστε άλλες 4 ώρες να στεγνώσει.

Βήμα 3:
Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τις “φλέβες” επάνω στην επιφάνεια, καλό θα ήταν να ψάξετε εικόνες που σας αρέσουν και να ξέρετε περίπου πως θέλετε να μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα. Όταν καταλήξετε, χρησιμοποιήστε το μικρό πινέλο και σχεδιάστε με γκρι μπογιά.

Βήμα 4:
Ψεκάστε με νερό την φρεσκοβαμμένη επιφάνεια.

Βήμα 5:
Χρησιμοποιήστε το στεγνό πινέλο και χτυπήστε ελαφρώς την φρεσκοβαμμένη επιφάνεια, δίνοντας έτσι μια απαλή και διάχυτη εμφάνιση στη φλέβα.

Βήμα 6:
Όταν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι για να περάσετε ταμποναριστά πάνω από κάθε φλέβα λευκή μπογιά. Αφήστε να στεγνώσει για 4 ώρες και ελαφρώς τρίψτε πριν εφαρμόσετε το τελικό στρώμα.

Βήμα 7:
Φορέστε τα προστατευτικά γυαλιά, ρίξτε σε έναν κουβά ένα δοχείο Epoxy Activator και ένα Epoxy Resin και ανακατέψτε για ακριβώς 3 λεπτά και δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Αφού το ανακατέψετε, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα στα επόμενα 30 λεπτά. Απλώστε το μείγμα επάνω στον πάγκο.

Βήμα 8:
Απλώστε το μείγμα επάνω στον πάγκο χρησιμοποιώντας το πινέλο. Εάν δείτε χνούδια, αφαιρέστε τα με ένα τσιμπιδάκι.

Βήμα 9:
Αφήστε το να στεγνώσει. Καλό θα ήταν να αφήσετε τον πάγκο να στεγνώσει για ένα εικοσιτετράωρο. Ο πλήρης χρόνος που χρειάζεται είναι 7 ημέρες., οπότε καλό θα ήταν να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κάτι άλλο πέρα από νερό και απαλό σαπούνι για να καθαρίσετε τον πάγκο σας.

Enjoy!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search