Ήξερες πως η διακόσμηση του υπνοδωματίου σου επηρεάζει τον ύπνο σου;

Λίγο πολύ γνωρίζεις τους βασικούς κανόνες διακόσμησης του υπνοδωματίου, ωστόσο ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου χώρου δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική. Η κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να μοιάζει με ησυχαστήριο, δηλαδή ένα χώρο όπου μπορείς να χαλαρώσεις χωρίς να έχεις πολλές πληροφορίες γύρω σου.

Οι χρωματικές επιλογές είναι ίσως το σημαντικότερο, καθώς καλό είναι να επιλέξεις είτε ουδέτερους, απαλούς τόνους, είτε το λευκό. Σε ότι αφορά τα έπιπλα απέφυγε τις έντονες γωνίες, ενώ καλό είναι το κεφαλάρι του κρεβατιού να είναι σχετικά χαμηλό. Φαντάσου το υπνοδωμάτιο σου σαν ένα κουκούλι που σε αγκαλιάζει και σε χαλαρώνει, αφήνοντας απ’ έξω άγχη και εντάσεις.

Η πρόταση των ειδικών σε σχέση με τη διακόσμηση είναι ‘less is more’. Το ιδανικό σενάριο είναι τα ρούχα και τα καλλυντικά να βρίσκονται σε ξεχωριστό χώρο- ιδανικά σε ένα dressing- εναλλακτικά προσπάθησε να παραμένουν μέσα στη ντουλάπα σου. Επίσης, καλό είναι να αποφύγεις τα posters και τις φωτογραφίες, αφού σκοπός είναι να υπάρχουν όσο λιγότερα ερεθίσματα μέσα στο χώρο. Και φυσικά, απαράβατος κανόνας είναι όχι ηλεκτρονικές συσκευές. Άφησε το laptop, το tablet και το κινητό σου στο σαλόνι- όσο εξωφρενικό και αν σου ακούγεται- και θα καταλάβεις άμεσα τη διαφορά.

Πηγή: Tlife.gr

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search