Αποτύπωσε το, κρέμασε το!

Σίγουρα όλοι μας, έχουμε ασχοληθεί με τη φωτογραφία. Είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά, είτε επειδή μας αρέσει να έχουμε αποτυπωμένες τις αναμνήσεις μας. Με την πάροδο του χρόνου, τα φιλμ χάθηκαν, οι εκτυπώσεις έγιναν ελάχιστες και τη θέση τους πήραν μπερδεμένοι φάκελοι στον υπολογιστή και φωτογραφίες που ούτε καν ξέραμε πως υπάρχουν σε ένα παλιό εξωτερικό δίσκο ή σ’ ένα χαμένο usb.

Αν ασχολείστε με τα κοινωνικά δίκτυα και “ανεβάζετε” εκεί φωτογραφίες σας από τις αποδράσεις ή ευχάριστες στιγμές με φίλους, σίγουρα πλέον έχει δημιουργηθεί ένα χρονολόγιο με φωτογραφίες πολλών μηνών που κάθε φορά που αποφασίζετε να κοιτάξετε προς τα πίσω σας χαρίζει χαμόγελα αναμνήσεων. Γιατί λοιπόν αυτά τα χαμόγελα να τα έχουμε μόνο ηλεκτρονικά, όταν και μόνο αποφασίσουμε να ανατρεξουμε σε παλιές φωτογραφίες;

Η εκτύπωση πολλών φωτογραφιών αποτελεί συνήθως πρόβλημα για ένα σπίτι καθώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος για κορνίζες, κάδρα κλπ. Ένας έξυπνος, μοντέρνος και διαφορετικός από όσους έχουμε συνηθίσει, τρόπος για να “ποστάρουμε” τις αγαπημένες φωτογραφίες μας, είναι να τις κρεμάσουμε. Σε έναν άδειο τοίχο, χρησιμοποιήστε σχοινί, συρματόσκοινο ή και λαμπάκια. Σταθεροποιήστε το με πινέζες ή μικρά διακριτικά καρφάκια και στη συνέχεια, κρεμάστε επάνω τις φωτογραφίες.

Μπορείτε να δημιουρήσετε κάποιο σχέδιο με το σκοινί και πάνω σε αυτό να βάλετε τις φωτογραφίες. Καλό θα ήταν να έχουν όλες το ίδιο σχήμα και μέγεθος ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και το αποτέλεσμα να είναι πιο εντυπωσιακό. Εάν δεν θέλετε να κάνετε πολλές τρύπες, χρησιμοποιήστε ένα παλιό κλαδί δέντρου δένοντας το στο καρφί και στη συνέχεια κρεμάστε σε αυτό κάθετα, μία αγαπημένη ημέρα που βγήκατε για εξόρμηση στη φύση με τους φίλους σας!

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να κάνετε καθόλου τρύπες στον τοίχο, μπορείτε να κολλήσετε τις φωτογραφίες. Με ειδικά υλικά που δεν αφήνουν σημάδι επάνω στον τοίχο ή δεν αφαιρούν το χρώμα μπορείτε να έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείστε ένα μολύβι για να σχεδιάσετε στον τοίχο το σχήμα που σας αρέσει, (πχ μια καρδιά) και στη συνέχεια κολλήστε μέσα σε αυτό τις φωτογραφίες με το άλλο σας μισό.

Σίγουρα θα υπάρχει όμως και μια ή περισσότερες αγαπημένες φωτογραφίες που θα θέλατε να είναι σε άλλο χώρο, ή σε μεγαλύτερο μέγεθος. Επιλέξτε εδώ, την κορνίζα που ταιριάζει στο γούστο σας και δώστε της τη θέση που της αξίζει μέσα στο σπίτι!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search