7 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο

Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο μέσα, και όμως πολλοί από εσάς το κάνετε.

Πετσέτες
Στο μπάνιο κυριαρχεί σχεδόν πάντα υγρασία και η μούχλα διατηρείται πολύ πιο εύκολα από άλλους χώρους του σπιτιού. Αποφύγετε να κρατάτε στο μπάνιο τις πετσέτες και φροντίστε να αερίζεται ο χώρος συχνά ώστε να στεγνώνει πιο γρήγορα.

Φάρμακα
Τα φάρμακα χρειάζονται ένα ξηρό και δροσερό μέρος για να διατηρηθούν. Όταν εκτίθενται σε περιβάλλον με πολύ υγρασία ή πολύ ζέστη χάνουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες αλλά και αλλοιώνονται.

Κοσμήματα
Χρυσά και ασημένια κοσμήματα, πρέπει να αποφεύγετε να τα αφήνετε στο μπάνιο. Η υγρασία θα αυξήσει την οξείδωση των μετάλλων και θα χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα.

Βερνίκια νυχιών
Τα βερνίκια νυχιών πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για να έχουν μεγαλύτερη αντοχή και αποτελεσματικότητα με την πάροδο του χρόνου.

Ξυραφάκια
Όπως και τα βερνίκια νυχιών, έτσι και τα ξυραφάκια δεν πρέπει να μένουν εντός του μπάνιου. Η υγρασία μένει επάνω στις μεταλλικές πλάκες και χαλάει την αποτελεσματικότητά του.

Καλλυντικά
Όσο χρήσιμο και να ακούγεται στις γυναίκες να αποθηκεύουν τα προϊόντα μακιγιάζ στο μπάνιο, τόσο πιο κακό είναι. Τα καλλυντικά πρέπει να διατηρούνται σε δωμάτια με σταθερή θερμοκρασία και ειδικά τα πινέλα καθώς η θερμοκρασία δεν είναι σταθερή και βοηθά την ανάπτυξη μικροβακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και αλλεργία στο δέρμα σας.

Ραδιόφωνο
Η μουσική μέσα στο μπάνιο είναι κάτι που μερικοί το προτιμούν. Αποφύγετε όμως να χρησιμοποείτε συσκευές που δεν αντέχουν σε συνθήκες υγρασίας. Μια έξυπνη λύση, είναι η αδιάβροχη θήκη του κινητού ώστε να μην απορροφούν τους υδρατμούς κατά τη διάρκεια του ντουζ, ή ένα ειδικά διαμορφωμένο ραδιόφωνο.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search