Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό για την ντουλάπα σας!

Η ντουλάπα μας, μένει τις περισσότερες ώρες της ημέρας κλειστή και αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται μια ανανέωση και κυρίως ένα αρωματικό. Μια πολύ καλή και εύκολη λύση είναι να φτιάξετε μόνοι σας το αρωματικό που είναι στα γούστα σας.

Θα χρειαστείτε:

  • Σαπούνι με άρωμα της αρεσκίας σας
  • Ξυλάκια κανέλας σε κομματάκια
  • Αποξηραμένα ποτ πουρί ή να αποξηράνετε μόνοι σας λεβάντα, δεντρολίβανο ή όποιο άλλο αρωματικό σας αρέσει
  • Αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών όπως πορτοκαλιού και λεμονιού (αφού τις κόψετε σε κομματάκια αφήστε τις να ξεραθούν)
  • Σταγόνες από αιθέρια έλαια
  • Πουγκάκια οργάντζας

Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη. Θα χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο σκεύος για να ανακατέψετε τα υλικά. Αρχικά θα κόψετε το σαπούνι σε κομματάκια και θα τα βάλετε στο σκεύος, στη συνέχεια θα  προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.  Αφού τα ανακατέψετε, θα χωρίσετε το μείγμα σε ίσες ποσότητες στα πουγκάκια και θα τα κλείσετε με κορδόνι ή κορδέλα εαν δεν έχει από μόνο του. Τα συγκεκριμένα πουγκάκια είναι ιδανικά γιατί ελευθερώνουν το άρωμα τους χωρίς να λερώνουν. Αν δεν έχετε πουγκιά, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας απλό ύφασμα (κατά προτίμηση σεντονόπανο). Κόβετε το ύφασμα στις διαστάσεις που θέλετε λ.χ 15×15, τοποθετείτε το μείγμα και το δένετε με ένα σχοινάκι.

Μπορείτε να τα κρεμάσετε στην ντουλάπα σας, είτε να βάλετε από ένα σε κάθε συρτάρι. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε την ντουλάπα και τα ρούχα σας, να γεμίζουν το χώρο με ευχάριστες μυρωδιές!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search