Εύκολος & πρακτικός τρόπος για Χριστουγεννιάτικο ξεστόλισμα

Όση χαρά φέρνει το στόλισμα πριν την έλευση των Χριστουγέννων, άλλη τόση δυσφορία φέρνει στους περισσότερους η στιγμή που πρέπει να ξεκινήσει το συμμάζεμα και το ξεστόλισμα. Για να κάνετε τη διαδικασία πιο υποφερτή και ευχάριστη, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, φτιάξτε το αγαπημένο σας ρόφημα και ξεκινήστε!

1. Πλύνετε, σιδερώστε και διπλώστε προσεκτικά όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντηλα. Πετσέτες, πιάστρες και άλλα σχετικά. Αποθηκεύστε τα μαζί με μια αρωματική λεβάντα. Θα διατηρηθούν φρέσκα για έναν χρόνο!

2. Συνεχίστε με τις γιρλάντες. Τακτοποιήστε σε ένα κουτί ότι διακοσμητικά είχατε επάνω. Εάν οι γιρλάντες σας έχουν πολλά κλαδιά, μεταφέρετέ τα όλα προς μία κατεύθυνση ώστε να μην τσαλακωθούν άναρχα και να είναι εύκολο το άνοιγμά τους ξανά.

3. Σειρά εχουν τα στολίδια του δέντρου. Ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους, κυκλοφορούν πολλά tips για να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια. Πλαστικά κουτιά, αβγοθήκες, τυλιγμένα με εφημερίδα στο κουτί τους, μεταλλικά κουτιά κτλ.

4. Περνάμε στα φωτάκια. Πριν τα αποθηκεύσετε, φροντίστε να τα ξεκαθαρίσετε. Για τον επόμενο χρόνο κρατήστε μόνο αυτά που δουλεύουν. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτόνι για την καθεμιά πλευρά. Θα είναι πολύ πιο εύκολο το επόμενο ξετύλιγμα. Έπειτα όλα μαζί σε μια καθαρή σακούλα.

5. Τέλος, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πολλοί είναι αυτοί, που πλένουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Τα πλαστικοποιημένα δέντρα, δεν μουχλιάζουν. Εάν το δοκιμάσετε, αφήστε το να στεγνώσει πολύ καλά και στη συνέχεια αποθηκεύστε το σε ειδική σακούλα για δέντρα, ή στο κουτί του. Εάν δεν έχετε τίποτα από τα 2, δοκιμάστε μια πλαστική σακούλα χαλιών. Εάν τα κλαδιά του δέντρου δεν είναι αποσυναρμολογούμενα και μένουν επάνω στο δέντρο, δοκιμάστε να τυλίξετε το δέντρο με strech film. Θα μειώσετε αμέσως τον όγκο του, και θα σας εξυπηρετήσει στην αποθήκευσή του.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search