Διατηρήστε εύκολα και οικονομικά το στρώμα σας καθαρό!

Διατηρήστε το στρώμα σας σαν καινούργιο για περισσότερο καιρό για να απολαμβάνετε άνετο και ξεκούραστο ύπνο.

Κάθε φορά που αλλάζετε σεντόνια, αφήνετε το στρώμα να αεριστεί καλά. Ιδανικά το γυρίζετε περίπου κάθε έξι μήνες. Είναι σημαντικό να θυμάστε από ποιες πλευρές το έχετε ήδη γυρίσει, ώστε σιγά σιγά να γυρίσουν όλες οι πλευρές του (πάνω-κάτω, μπροστά-πίσω). Αυτό βοηθάει ώστε να μην αλλοιώνεται το σχήμα του και να διατηρεί την ελαστικότητά του. Οταν το σηκώνετε για να το γυρίσετε, αν έχετε χρόνο (και βοήθεια) είναι πολύ καλό να το βγάζετε στο μπαλκόνι για μερικές ώρες, στον ήλιο.

Αν δεν χρησιμοποιείτε ένα βαμβακερό κάλυμμα, απαλλαγείτε από την κακή συνήθεια των παλιών νοικοκυρών να τοποθετούν πλαστικά καλύμματα κάτω από τα σεντόνια και επάνω από τα ξύλα. Δεν αφήνουν το στρώμα να αναπνέει, συγκρατούν την υγρασία και τη σκόνη, μουχλιάζουν. Χρησιμοποιήστε το κάλυμμα στρώματος Resty. Απωθεί την υγρασία και τη δυσοσμία, διαθέτει αδιάβροχη στρώση, προστατεύει από βακτήρια, σκόνη και ακάρεα του κρεβατιού, και σας χαρίζει έναν καθαρό και υγιεινό ύπνο! Θα το βρείτε, εδώ! Και το πιο σημαντικό; Πλένεται στο πλυντήριο!

Σκουπίζετε συχνά το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα.
Τραβάει τη σκόνη και κρατάει καθαρό το στρώμα, ώστε με τον ιδρώτα, την υγρασία ή σε περίπτωση που βραχεί δεν θα είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα στρώμα βρομιάς.

Φρεσκάδα και (γενική) καθαριότητα.
Χρησιμοποιείτε ένα απορρυπαντικό ενζύμων. Τα ένζυμα είναι πολύπλοκες οργανικές ενώσεις πρωτεϊνικής φύσης που χρησιμοποιούνται στα απορρυπαντικά, βοηθώντας στη διάσπαση δύσκολων λεκέδων, όπως αυτοί από γρασίδι και αίμα. Τα προϊόντα χωρίς ένζυμα είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένους τύπους λεκέδων. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό και περάστε το στρώμα και από τις δύο πλευρές με ένα πανί. Αφήστε το να στεγνώσει καλά στον ήλιο.

Προσοχή: Προχωρήστε σε αυτή τη διαδικασία αφού το έχετε τινάξει καλά ή το έχετε καθαρίσει με την ηλεκτρική σκούπα. Δεν χρειάζεται να το μουσκέψετε, κάντε απλώς μεγάλες κάθετες ή οριζόντιες κινήσεις.

Λεκέδες που δεν γνωρίζετε τι είναι.
Επιλέξτε ένα καθαριστικό με βάση το λεμόνι ή το ξίδι. Ψεκάστε το επάνω στον λεκέ, αφήστε το να δράσει για λίγο και στη συνέχεια τοποθετήστε επάνω του ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό για τα πιάτα. Γενικά μην τρίβετε τους λεκέδες, ίσως να χρειαστεί να επαναλάβετε δυο-τρεις φορές αλλά σταδιακά θα φύγουν.

Λεκές από αίμα.
Ρίξτε μια μικρή ποσότητα οξυζενέ απευθείας επάνω στον λεκέ. Αφήστε το να «αφρίσει» και προχωρήστε σιγά σιγά στον καθαρισμό του λεκέ με ένα καθαρό πανί και χλιαρό νερό. Αν ο λεκές είναι παλιός δεν θα φύγει αμέσως, αλλά με την επανάληψη. Σκουπίστε καλά με στεγνό πανί για να φύγει η υγρασία και αφήστε το να στεγνώσει.

Τέλος, εάν δεν είστε σίγουροι εάν χρειάζεται αλλαγή το στρώμα σας καν’τε εδώ, το γρήγορο τεστ!

Είστε μήπως σίγουροι ότι το στρώμα σας χρειάζεται αλλαγή; Βρείτε εδώ μεγάλη ποικιλία στρωμάτων, για κάθε γούστο!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search