7 συμβουλές από επαγγελματίες διακοσμητές

Η οργάνωση του σπιτιού σας, αν δεν είστε από τους πιο οργανωτικούς, μπορεί σίγουρα να γίνει κάτι περισσότερο από αφόρητη. Έτσι, “από πού να αρχίσει κανείς”; Επαγγελματίες διακοσμητές αναφέρουν μικρούς βασικούς κανόνες που θα ήθελαν να ξέρουμε, για να γίνει η οργάνωση του σπιτιού εύκολη υπόθεση!

1. Μην κρύβετε τα πάντα!
Οργάνωση δεν σημαίνει αποθήκευση των πάντων χωρίς να φαίνονται. “Μερικοί απλοί τρόποι για να αποφύγετε την ακαταστασία περιλαμβάνουν την χρησιμοποίηση ενός κουτιού γραφείου ή ένός χαριτωμένου ραφιού, για τα είδη που είναι πάρα πολύ όμορφα για να μπουν σε συρτάρι”, λέει η Brillantes.

2. Δεν υπάρχει λύση “θαύμα”.
Να είστε επιφυλακτικοί με τις πρόχειρες και γρήγορες λύσεις. “Η οργάνωση μοιάζει με τη δίαιτα ή τη γυμναστική”, λέει ο επαγγελματίας διοργανωτής και σχεδιαστής Jeffrey Phillip. “Υπάρχουν τόνοι τέλειων συμβουλών που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία, ωστόσο, δεν υπάρχει μαγική λύση ή συμβουλή που θα κάνει την ακαταστασία ή αποδιοργάνωση να εξαφανιστούν για τα καλά. Ακριβώς όπως στη δίαιτα και την άσκηση, όταν προσεγγίζουμε την οργάνωση ως αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να φτάσουμε πιο επιτυχώς τους οργανωτικούς μας στόχους και -το πιο σημαντικό- να κρατήσουμε την οργάνωση στη θέση της”.

3. Μην προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα μονομιάς.
“Η οργάνωση με το σωστό τρόπο απαιτεί χρόνο και μπορεί να είναι μια επένδυση”, λέει η Marissa Hagmeyer της NEAT Method. “Ωστόσο, τα οφέλη υπερτερούν σίγουρα κατά πολύ την οικονομική και χρονική δέσμευση!”

4. Η οργάνωση μπορεί να είναι trendy.
Σκεφτείτε την οργάνωση ως μέρος διακόσμησης του σπιτιού σας. Τα τελευταία χρόνια, το να οργανώσεις κάτι συνδέεται άμεσα με τον εσωτερικό σχεδιασμό με αποτέλεσμα τα εργαλεία αποθήκευσης να είναι πιο όμορφα από ποτέ. Αναζητήστε λοιπόν προϊόντα που ταιριάζουν στην αισθητική του χώρου σας.

5. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μείνετε στο ουδέτερο.
“Η χρήση ουδέτερων βάσεων για μεγαλύτερα οργανωτικά στοιχεία βοηθά στη διατήρηση μιας κλασικής εμφάνισης και θα σας βοηθήσει να αποστασιοποιηθείτε από συγκρουσιακά χρώματα, όταν άλλα τυχαία αντικείμενα προστίθενται στο σύνολο”, λέει η σχεδιάστρια Elyza Brillantes.

6. Σκεφτείτε κάθετα.
“Τα επιτοίχια organizers είναι ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να κρατώ τα πράγματα οργανωμένα, χωρίς κατάληψη χώρου στο γραφείο, στο τραπέζι ή στο πάγκο», λέει η Brillantes.

7. Μην το αγοράσεις, αν δεν ξέρεις ότι το χρειάζεσαι!
Δεν θα γίνετε πιο οργανωμένοι μόνο από την ιδιοκτησία προϊόντων αποθήκευσης. “Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά ότι θα πρέπει να περιμένετε και να μην αγοράσετε τίποτα, έως ότου να έχετε κάνει την οργάνωση και μετρήσει το χώρο σας και καταλάβει ακριβώς τι χρειάζεστε, πριν να ξεκινήσετε να πάτε σε ένα κατάστημα”, λέει η Hagmeyer. Φυσικά, οι κάδοι και τα δοχεία μπορεί να είναι σούπερ-χρήσιμα, αλλά όχι αν δεν είναι στο σωστό μέγεθος. Όπως και ο Phillip επισημαίνει, “Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διατήρηση πραγμάτων που δεν χρειαζόμαστε, δεδομένου ότι αισθανόμαστε καλά όταν έχουμε κάποια πράγματα και λέμε ή σκεφτόμαστε: «Αχ, έχω ένα κάδο γι ‘αυτό!»”

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search