Πως να καθαρίσετε σωστά, τα μάρμαρα στο σπίτι

Εάν το σπίτι σας διαθέτει μαρμάρινες επιφάνειες, πρέπει αρχικά να γνωρίζετε εάν αυτό είναι φυσικό ή τεχνητό μάρμαρο συνδυασμένο με χρωστικές. Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος είναι να ακουμπήσετε το χέρι σας επάνω στην επιφάνεια του μαρμάρου. Εάν η επιφάνεια είναι πιο κρύα από τη θερμοκρασία του δωματίου, τότε έχετε να κάνετε με φυσικό μάρμαρο. Τα μάρμαρα με χρωστικές είναι συνήθως στην ίδια θερμοκρασία με το περιβάλλον. Εάν δεν είστε σίγουροι για τη θερμοκρασία του μαρμάρου σας, βάλτε λίγο ξύδι, σε μία μικρή γωνία που δεν φαίνεται. Το ξύδι, αν αρχίζει να αφρίζει σημαινει πως η επιφάνειά σας είναι από φυσικό μάρμαρο. Το ξύδι, βλάπτει το φυσικό μάρμαρο, συνεπώς καθαρίστε την αμέσως.

Λεκέδες: Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και σαπούνι. Τρίψτε με ένα σφουγγαράκι και οι λεκέδες εξαφανίζονται. Για επίμονους λεκέδες χρησιμοποιήστε ένα μείγμα οξυζενέ με λίγες σταγόνες αμμωνίας. Καθαρίστε την επιφάνεια με ένα βαμβακερό πανάκι.

Γυάλισμα επιφάνειας: Αναμείξτε μαγειρική σόδα και νερό για να γυαλίσετε τις επιφανειες. Θα χρειαστείτε περίπου 3 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα και ένα λίτρο νερό. Απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια, αφήστε το να στεγνώσει και να απορροφηθεί για περίπου 5 ώρες και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα βαμβακερό πανάκι και ζεστό νερό.

Για το τεχνητό μάρμαρο, η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη. Το ξύδι είναι σύμμαχος σας! Ψεκάστε τις επιφάνειες, αφήστε το 45 λεπτά να δράσει και καθαρίστε με πανί. Οι επιφάνειες θα λάμπουν!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search