Πως να μετατρέψεις το σπίτι σου σε Smart Home !

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι ρυθμοί της ζωής μας αλλάζουν και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας μας αυξάνονται. Ταυτόχρονα,  με την ίδια ταχύτητα εξελίσσετε και η τεχνολογία. Όλα αυτά τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της τεχνολογίας είχαν ως βασικό σκοπό την διευκόλυνση της ζωής του ανθρώπου. Κάποια πράγματα που στις μέρες μας τα θεωρούμε δεδομένα όπως το κινητό τηλέφωνο κάποιες δεκαετίες πριν δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα. Μαζί με την τεχνολογία εξελισσόμαστε και εμείς και διαμορφώνουμε αντιστοίχως και τις ανάγκες μας. Ήρθε λοιπόν η εποχή να κάνουμε το επόμενο βήμα και μετά το SmartPhone να γνωρίσουμε το SmartHome.
Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε κάποια πρώτα βήματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να δημιουργήσετε ένα έξυπνο σπίτι. 


  1. Αλλάξτε τις λάμπες στις πηγές φωτός του χώρου σας τοποθετώντας έξυπνες λάμπες των οποίων την ισχύ αλλά και την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση θα μπορείτε να την ελέγχετε από το κινητό σας . Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσετε και ενέργεια ρεύματος καθώς δεν θα παραμένουν άσκοπα αναμμένες αν τύχει και ξεχαστούν και δεν βρίσκεστε κοντά !
  2. Τοποθετήστε έξυπνη κάμερα στην είσοδο η ακόμα και στο εσωτερικό του σπιτιού σας ώστε να ελέγχετε ποιος είναι στην πόρτα ή ακόμα και αν όλα είναι καλά όσο λείπετε. Για όσους έχουν κατοικίδια είναι ένας εύκολος τρόπος να ελέγχουν την δραστηριότητα τους μέσα στην ημέρα αλλά και αν βρίσκονται σε κίνδυνο όσο λείπουν οι ιδιοκτήτες τους.
  3. Χρησιμοποιήστε έξυπνες πρίζες σε όλο το σπίτι και συνδέστε τες με το wi-fi, έτσι θα αποκτήσετε την δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των συσκευών σας. Μια απλή συσκευή λοιπόν όπως είναι η καφετιέρα μπορεί να μετατραπεί σε ένα κομμάτι έξυπνου οικιακού εξοπλισμού καθώς θα μπορείτε να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε την λειτουργία της  ακόμα και αν δεν βρίσκεστε εκεί.
    Smart tip: Προετοιμάστε την δόση καφέ από το βράδυ και με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι ενεργοποιήστε απομακρυσμένα την καφετιέρα , έτσι ο καφές σας θα είναι έτοιμος πριν καν σηκωθείτε. 

    Με μια απλή εφαρμογή που συγχρονίζεται με το κινητό σας όλα πλέον θα είναι εφικτά!  Βρείτε όλα οσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το δικό σας SmartHome με ενα κλικ εδώ !

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search