Δημιουργήστε ένα υγιές περιβάλλον ύπνου φροντίζοντας το στρώμα του κρεβατιού!

Το στρώμα του κρεβατιού μας  έχει την τάση να προσελκύει τα οικιακά ακάρεα σκόνης τα οποία αναζητούν σκιερό και ζεστό περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Είναι ικανά να διαταράξουν τον ύπνο μας καθώς συχνά ευθύνονται και για αλλεργίες που μας παρουσιάζονται.
Υπάρχουν όμως κάποιες εύκολες λύσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να διατηρήσετε ένα όσο το δυνατό πιο υγιές περιβάλλον ύπνου.

1. Φροντίστε να γυρίζετε πλευρά το στρώμα σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, η ενέργεια αυτή συνδυαστικά με τις επόμενες θα παρατείνει και την διάρκεια ζωής του στρώματος καθώς δεν θα ταλαιπωρούνται τα ίδια σημεία μόνιμα κατά την διάρκεια του ύπνου.

2. Την ημέρα που θα ορίσετε να γυρίσετε το στρώμα χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε όλη την επιφάνεια, έτσι θα αφαιρέσετε αρκετή ποσότητα σκόνης που θα εχει κατασκηνώσει εκεί, γυρίστε το στρώμα και επαναλάβετε και από την άλλη μεριά.


3. Προγραμματίστε μια φορά τουλάχιστον τον χρόνο να κάνετε έναν βιολογικό καθαρισμό με κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ώστε να καθαρίσετε σε βάθος το στρώμα σας.


4.  Αερίστε συχνά το στρώμα σας, ειδικά την ημέρα που αλλάζετε σεντόνια αφαιρέστε τα λερωμένα και ανοίξτε τα παράθυρα του δωματίου ώστε δροσερός αέρας να χτυπήσει όλη την επιφάνεια του στρώματος , αν έχετε την δυνατότητα γυρίστε και από την άλλη πλευρά το στρώμα σας για λίγη ώρα. Έπειτα στρώστε τα καθαρά σας σεντόνια.

5. Προστατεύστε το στρώμα σας τοποθετώντας ένα υπόστρωμα κάτω από τα σεντόνια σας. 

Extra Tip: Φυσικά πολύ σημαντικό είναι να αλλάζετε συχνά τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας (τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα) και να αερίζετε και να πλένετε συχνά και τα σκεπάσματα σας!

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search