Χαρίστε διάρκεια ζωής στα ξύλινα εργαλεία της κουζίνας σας!

Εάν θέλετε να κρατήσετε για αρκετό διάστημα κάποιο ξύλινο σκεύος  η ξύλο κοπής η ακόμα και τις ξύλινες σπάτουλες που έχετε προμηθευτεί τότε θα πρέπει ανα διαστήματα να αφιερώνεται λίγο χρόνο ώστε να ενυδατώνετε σωστά την επιφάνεια τους . Το ξύλο όταν στεγνώνει έχει την τάση να ανοίγει και να δημιουργεί ρωγμές, για να αποφύγετε να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση τα εργαλεία της κουζίνας σας μπορείτε να εφαρμόζετε την παρακάτω διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό παρατείνεται ο χρόνος ζωής τους και εσείς θα τα χαρείτε για περισσότερο καιρό.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα: 
1. Καλό σαπούνισμα και ξέπλυμα με καθαρό νερό, θα πρέπει να καθαρίσετε καλά την επιφάνεια ώστε να μην μένουν υπολείμματα τροφών. Για τις ξύλινες κουτάλες καλό θα ήταν να περνάτε τις άκρες με ένα γυαλόχαρτο ώστε να μην μένουν  καθόλου ξένα κομμάτια . Για περισσότερη καθαριότητα μπορείτε να ρίξετε μαγειρική σόδα και με ένα κομμένο λεμόνι να τρίψετε την επιφάνεια. 

2. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πάνω σε μια καθαρή πετσέτα
3. Με ένα καθαρό πινέλο ή ακόμα και με χαρτί κουζίνας περάστε ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια του αντικειμένου και αφήστε να το απορροφήσει

extra tip : Μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία αν τα αντικείμενα χρίζουν περισσότερης υγρασίας 

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search