Πως να οργανώσετε το pantry του σπιτιού σας!

Σε κάθε σπίτι μπορούμε να βρούμε το ντουλάπι, το συρτάρι, την ντουλάπα ή ακόμα και το δωματιάκι που τοποθετούνται τα ξηρά τρόφιμα του σπιτιού.  Και τι ποιο όμορφο από έναν οργανωμένο χώρο στον οποίο θα μπορούμε γρήγορα και εύκολα να βρούμε αυτό που ψάχνουμε! Οι συσκευασίες στις οποίες προμηθευόμαστε τα τρόφιμα πέραν του ότι δεν είναι αισθητικά όμορφη, μετά το άνοιγμα μπορεί να είναι και δυσλειτουργική. Εμείς αναζητήσαμε και σας προτείνουμε οικονομικούς τρόπους με τους οποίους το pantry σας θα είναι όμορφο και σωστά οργανωμένο. 

1. Προμηθευτείτε βάζα στο ίδιο μέγεθος και σχέδιο και γεμίστε τα με τα όσπρια, τα ζυμαρικά τους ξηρούς καρπούς ή ακόμα και τα δημητριακά και διακοσμήστε τα με όμορφα αυτοκόλλητα ταμπελάκια με το όνομα του περιεχομένου. Με τον τρόπο αυτό θα είναι όλα ομοιόμορφα και θα έχετε πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά! 

.                                        .       .     .                               .

2. Για να αποθηκεύσετε κάποια προϊόντα με την συσκευασία τους και το αποτέλεσμα να εξακολουθεί να είναι όμορφο, προμηθευτείτε καλάθια στα οποία θα μπορείτε να τοποθετήσετε τα σακουλάκια ή τις κονσέρβες σας με τάξη ώστε να τα βρίσκετε εύκολα και να μην χαλάει ή γενική εικόνα του χώρου! 

 

.                                        .           .       .                     .

3. Αν στο χώρο έχετε συρτάρια είναι βολικό να τα χρησιμοποιήσετε για την οργάνωση των μπαχαρικών. Ένας εύκολος τρόπος για να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτά είναι να τα βάλετε σε μικρά βαζάκια επίσης με ετικέτες όπως είπαμε πιο πάνω και να τα τοποθετήστε το ένα δίπλα στο άλλο είτε κάθετα είτε οριζόντια ώστε να μπορείτε απευθείας να βλέπετε την ετικέτα! Αν όμως έχετε μόνο ράφια τότε φροντίστε να περιορίσετε τον χώρο τους με μια οριζόντια ράγα ώστε να διασφαλίσετε πως δεν θα μετακινούνται με φόβο να σπάσουν.

.                          .                   .

Extra tip: Όταν έρχεται η στιγμή να ξαναγεμίσετε τα βάζα, φροντίστε να αφαιρέσετε οτι είχε περισσέψει μεταφέροντας το σε κάποιο μπολάκι, έπειτα συμπληρώστε την νέα ποσότητα και στο τέλος ξαναβάλτε στο πάνω μέρος του βάζου την ποσότητα προϊόντος που είναι πιο παλιά ώστε να καταναλωθεί και πρώτη!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search