Πως να καθαρίσεις τα καλοριφέρ με υλικά που έχεις στο σπίτι!

Οσο ο καιρός αλλάζει και η θερμοκρασία κατεβαίνει, πλησιάζουν οι μέρες που θα ξαναστρώσουμε τα χαλιά και θα ανάψουμε τα καλοριφέρ. Πριν ομως γίνει αυτό καλό είναι να τα καθαρίσουμε εσωτερικά ωστε κατα την χρήση τους να μην μοιράζουν στο σπίτι όλη την σκόνη που έχουν συγκεντρώσει όλο το προηγούμενο διάστημα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι λίγα και τα έχεις σίγουρα στο σπίτι, διαβασε αναλυτικά τα βήματα και ξεκινάμε!

Πρωτα θα χρειαστεί να τοποθετήσεις κάτω απο το σώμα κάποια λεκάνη, μπολ ή ταψί ώστε να συγκεντρώσει τα νερά που θα πέσουν απο πάνω.

1. Γεμίζουμε ενα απλικατερ με ζεστο νερό και λίγο λιποκαθαριστικό, ανακουνάμε ώστε να αναμειχθούν καλά και ψεκάζουμε προσεκτικά απο την πάνω μερια προς τα κάτω κατα μήκος του εσωτερικού του σώματος  και το αφήνουμε να δράσει για 15-20 λεπτά.

2. Εφοσον έχουν περάσει 15-20 λεπτά ρίχνουμε προσεκτικά με ενα κανατάκι ζεστό νερό κατα μήκος του εσωτερικού του σώματος. Σε αυτό το σημείο όλη η βρωμιά και η σκόνη που είχε συγκεντρώσει το σώμα θα καταλύξει στα ταψάκια που βάλαμε στην αρχή.
*tip  Αν τα σώματα έχουν καιρό να καθαριστούν μπορούμε να επαναλλάβουμε την διαδικασία ακόμα μια φορά για καλύτερα αποτελέσματα πριν πάμε στα επόμενα βήματα.
**tip Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ατμοκαθαριστή ώστε με την πίεση του ατμού να απομακρυνθούν η σκόνη και η βρωμιά.  Και για να σου κάνουμε την ζωή πιο εύκολη , ψαξαμε και σου προτείνουμε κάποιους απο τους καλύτερους.

Θέλεις τον ατμοκαθαριστή της φωτογραφίας; Βρες τον εδώ!

3. Αυτό το βήμα είναι προεραιτικό  αλλά ικανό να αλλάξει το άρωμα του σπιτιού σου!
Βάλε στο απλικατερ σου μαλακτικό ρούχων και αραιωσε το με  λίγο ζεστό νερό , τώρα ψεκασε όλη την εσωτερική επιφάνεια όπως στην αρχή και αφησε το για λίγα λεπτά( Αυτό μπορείς να το κάνεις και με το κανατάκι σου απλά περιχύνοντας όλη την εσωτερική περιοχή).
Ξεπλυνε πάλι με ζεστό νερό χρησιμοποιώντας το κανατάκι σου και αφησε το σώμα να στραγγίξει για λίγη ώρα όλα τα νερά που έχουν μείνει στο εσωτερικό.


4.Τελος σε ενα μπολάκι βάλε νερό και πρόσθεσε καθαριστικό γενικής χρήσης (οχι χλωρίνη) και με ενα πανάκι καθάρισε την εξωτερική επιφάνεια του σώματος!

Το κουραστικό κομμάτι τελείωσε , τώρα ανέβασε τον θερμοστάτη και απολαυσε τον καφέ σου στην ζεστη του σπιτιού σου με ενα απαλό άρωμα να πλυμμηρίζει όλο τον χώρο σου!

Αααα δεν θυμάμαι , καλό χειμώνα είπαμε ;

 

 

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search