Οργάνωση ντουλάπας, δύσκολη διαδικασία ή αφορμή για restart;

Ντουλάπες , το μόνιμο πρόβλημα. Κάθε εποχή έρχεται η στιγμή που αντικρίζεις την σεζόν που πέρασε στιβαγμένη στα ράφια σου και αποφασίζεις πως ήρθε η ώρα να υποδεχθείς την επόμενη. Σακούλες, βαλίτσες και κουτιά αποθήκευσης ξεπροβάλλουν φορτωμένα με όλα τα χειμερινά σου υπάρχοντα. Ενθουσιασμός που ξαναβλέπεις τα πουλόβερ και τα παλτό σου να ξεπροβάλλουν, αχ ναι και εκείνο το υπέροχο ζευγάρι βελουτε κυπαρισσι γάντια που σου πήραν πέρσι οι φίλες σου…ναι όλα φαντάζουν υπέροχα μέχρι να έρθει στο μυαλό σου πως μετα το ξαπακετάρισμα των χειμερινών θα χρειαστεί να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά. Για να προετοιμάσεις όμως την κατάσταση για του χρόνου και να μην παιδευτείς όσο φέτος ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες και κάνε την διαδικασία πιο εύκολη και διασκεδαστική!

1. Τα ρούχα που δεν φόρεσες όλη την σεζόν πιθανόν να μην τα φορέσεις και την επόμενη οπότε καλύτερα να ακολουθήσεις τον κανόνα της Marie Kondo ευχαριστώντας τα για τις υπηρεσίες τους τα προηγούμενα χρόνια και να τα χαρίσεις. Μην ξεχνας πως κρατάμε μόνο οτι sparks joy.

2. Ηρθε η στιγμή να σταματήσεις να κρατας ρούχα που δεν σου κάνουν με την προυπόθεση πως θα τα φορέσεις όταν φτάσεις στα κιλα που ήσουν οταν τα χρησιμοποιούσες. Μην κρύβεσαι, όλες το κάνουμε και είναι ένα κρύφο στοίχημα-στόχος που έχουμε θέσει με τον εαυτό μας. Δεν λέω, οι στόχοι είναι πολύ σημαντικοί, αλλά πιστεψε με όταν τον πετύχεις θα νιώθεις τόση ικανοποίηση που έφτασες στα κιλά που επιθυμούσες και έτσι θα θέλεις να επιβραβέυσεις τον εαυτό σου με νέα κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σου. Οπότε σκέψου την επόμενη φορά αν χρειάζεται να βάλεις το σκούρο τζιν ξανά στο κουτί να σε περιμένει η αν θα ήταν καλύτερα να το χαρίσεις!

3. Φροντισε εφόσον συγκεντρώσεις τα ρούχα που πάνε για αποθήκευση να βάλεις μαζί τους σκοροαπωθητικά για πλήρη προστασία, η ναφθαλίνη και η καμφορά είναι από τα πιο αποτελεσματικά μέσα. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και πουγκάκια με αποξηραμένη λεβάντα η άλλο αρωματικό της αρεσκείας σου για να διατηρήσει όμορφο άρωμα.

Με αυτό τον τρόπο την επόμενη φορά που θα τα κατεβάσεις θα είναι σχεδόν έτοιμα όλα για τοποθέτηση και θα συνεχίσεις με την ίδια διαδικασία για τα χειμερινά.

Extra tip*
Στο εμπόριο θα βρεις αρωματικές πέρλες μαλακτικού τις οποίες μπορεις να μοιράσεις σε πουγκάκια και να τοποθετήσεις σε διάφορα σημεία στην ντουλάπα σου, ετσι θα έχει μόνιμα φρεσκο και όμορφο αρωμα!

Βάλε μουσική, φτιάξε την διάθεση σου και καλή οργάνωση !!!

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search