Δώστε Άρωμα Καλοκαιριού στο σπίτι σας!

Δώστε ένα φυσικό καλοκαιρινό άρωμα σε ολόκληρο το σπίτι σας με έξυπνους και εύκολους τρόπους και απολαύστε την καλοκαιρινή νότα που έχει ο χώρος σας!

Καλοκαιρινά Βότανα
Κάποια από τα βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι βασιλικός, δυόσμος, δεντρολίβανο, κόλιαντρο ακόμη και άνηθο. Μπορείτε να τα βάλετε στο μπαλκόνι αλλά και μέσα στο σπίτι, όπως για παράδειγμα στην κουζίνα σας. Ο δυόσμος καλλιεργείται σε χαμηλή γλάστρα με πλατύ στόμιο. Καλό είναι να ποτίζεται κάθε 2-3 μέρες και ανθίζει από Μάιο μέχρι Σεπτέμβρη. Ένα ακόμη καλό με το δυόσμο είναι οτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα του καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης είναι φυσικό εντομοαπωθητικό, δροσίζει την ατμόσφαιρα και δίνει ένα φυσικό υπέροχο άρωμα στον χώρο σας.

Αρωματικά κεριά
Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αρωματικά κεριά ή να αγοράσετε έτοιμα από το εμπόριο. Για να φτιάξετε μόνοι σας τα κεριά, θα χρειαστείτε κεριά χωρίς άρωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά κεριά και λαμπάδες που ήδη έχετε, να τα κόψετε σε μικρά κομματάκια και να τα βάλετε σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό και βράστε μέχρι να λιώσει το κερί σας. Στη συνέχεια προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας και βάλτε σε ένα γυάλινο δοχείο το λιωμένο κερί, εκεί που θέλετε το κερί σας δηλαδή, όπου θα έχετε στερεώσει ένα φιτίλι. Αφήστε να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου και μετά μπορείτε να το ανάψετε  για να μοσχομυρίσει ο χώρος σας!

Αρωματικά σαπουνάκια
Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρωματικά σαπουνάκια που δίνουν υπέροχη μυρωδιά στην κουζίνα και στο μπάνιο σας  ενώ ταυτόχρονα ομορφαίνουν τον χώρο. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας υπέροχα αρωματικά σαπούνια ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αγοράστε οργανικά σαπουνάκια καρύδας που θα λειτουργήσουν ως βάση για να φτιάξετε τα σαπουνάκια σας. Αγοράστε το αιθέριο έλαιο με το αγαπημένο σας άρωμα, μερικά μικρά καλούπια είναι ιδανικά για να φτιάξετε τα σαπούνια σε ότι σχήμα θέλετε. Θα χρειαστείτε και λίγο οινόπνευμα. Βάζετε το σαπούνι σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέστε 5 γραμμάρια αιθέριου ελαίου της επιλογής σας ανά μισό κιλό σαπουνιού. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα μέσα σε μικρά καλούπια και ψεκάστε με λίγο οινόπνευμα για να φύγουν οι φυσαλίδες που έχουν δημιουργηθεί. Αφήστε το μείγμα στα καλούπια για 2-4 ώρες και το σαπουνάκι σας θα είναι έτοιμο!

Φυσικά απορρυπαντικά
Μπορείτε να φτιάξετε απορρυπαντικά με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας που θα δίνουν υπέροχη μυρωδιά στο χώρο σας κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε. Η λεβάντα, για παράδειγμα, κυκλοφορεί και σε αιθέριο έλαιο και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα μυρωδάτο απορρυπαντικό. Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι ίση ποσότητα νερού-ξιδιού και προσθέστε 4-5 σταγόνες λεβάντα. Τα αιθέρια έλαια λεμονιού, μέντας και τριαντάφυλλου είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές. Με το συγκεκριμένο μείγμα μπορείτε να καθαρίσετε τους πάγκους και τα ντουλάπια της κουζίνας σας για να μυρίσει ο χώρος υπέροχα μέσα σε λίγα λεπτά.[/vc_column_text]

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search