2 tips για εύκολο καθάρισμα των επίπλων εξωτερικού χώρου

Ο κήπος, το μπαλκόνι ή η βεράντα μας, είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία που θα ξεκουραστούμε μετά από μια έντονη ημέρα γεμάτη δραστηριότητες. Τώρα που ο καιρός δεν είναι ακόμη πολύ ζεστός, το απαλό αεράκι και η ιδανική θερμοκρασία, είναι ο τέλειος συνδυασμός για να χαλαρώσουμε! Είναι όμως τα έπιπλα που καθόμαστε καθαρά; Τα ξύλα που χρησιμοποούνται για τη δημιουργία επίπλων εξωτερικού χώρου αντέχουν στη φθορά και στη συνεχή αλλαγή των καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του έτους.

Εάν θέλετε να κάνετε ένα βαθύ καθάρισμα για λεκέδες ή μούχλα: Χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα, ζεστό νερό και σκόνη οξυγονούχου λευκαντικού, τρίψτε την επιφάνεια τον επίπλων και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το λευκαντικό θα απομακρύνει τους σκληρούς λεκέδες και δεν θα αλλοιώσει την επιφάνεια των επίπλων. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. *Οξυγονούχο λευκαντικό θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ. Διατίθεται σε μορφή σκόνης που διαλύεται σε νερό.

Καθάρισμα σε λεκέδες σκουριάς/κουτσουλιές πουλιών: Εάν θέλετε να επαναφέρετε το αρχικό χρώμα στα έπιπλα του εξωτερικού χώρου, χρησιμοποιήστε ένα λεπτό γυαλόχαρτο. Εάν ο λεκές καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια και δεν επαρκεί το γυαλόχαρτο, χρησιμοποιήστε χλωρίνη ειδική για έπιπλα & ξύλινες επιφάνειες, όχι την κλασσική. Ξεπλύνετε και σφραγίστε το ξύλο με ένα συντηρθιτικό χρώματος ή ένα λάδι επίπλων.

Τα ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου χρειάζονται τη φροντίδα μας ανά 2-3 χρόνια περίπου.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search