Tips για να σχεδιάσετε το παιδικό δωμάτιο!

Η διακόσμηση του δωματίου για τα παιδιά σας είναι εξίσου διασκεδαστική για εσάς, όπως και για τα παιδιά όταν τελειώσει! Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το design που θα διαλέξουμε πρέπει να είναι πρακτικό, με αποθηκευτικούς χώρους και σίγουρα ασφαλές για το παιδί.

Αποθηκευτικοί χώροι
Για τα παιδιά, το δωμάτιο τους δεν είναι απλά ένας χώρος για να κοιμούνται αλλά είναι ο χώρος ο δικός τους, ο χώρος που παίζουν για αυτό λοιπόν ο αποθηκευτικός χώρος είναι το Α και το Ω. Καλό θα ήταν να επιλέξετε έπιπλα που είναι ανθεκτικά και κομψά. Σημαντικό είναι τα επιπλά που θα επιλέξετε να είναι χαμηλά ώστε να έχει εύκολη πρόσβαση το παιδί σας ωστέ να το ενθαρρύνετε, να τακτοποιήσει μετά το παιχνίδι του.

Φωτισμός
Μεγάλο ρόλο παίζουν οι κουρτίνες και ο φωτισμός του δωματίου, καθώς ο βραδινός ύπνος είναι δύσκολος για πολλά παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έξυπνες λύσεις με φωτάκια νυκτός ενώ καθώς το παιδί μεγαλώνει μπορείτε να διαμορφώσετε το φωτισμό ανάλογα με τις ανάγκες του. Αλλάζει η καθημερινότητα όπως και οι ασχολίες του παιδιού. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε κάποιο γραφείο, φως ιδανικό για γραφείο ώστε να μπορεί να διαβάζει και να μελετά.

Έξυπνη διακόσμηση
Όταν μιλάμε για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου πρέπει να φροντίσουμε να επιλέξουμε αντικείμενα που αρέσουν στα παιδιά μας αλλά να μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε ανά πάσα στιγμή.  Ίσως να μην τους αρέσει το ίδιο πράγμα σε λίγα χρόνια ή ακόμη και σε λίγους μήνες και αν χρειαστεί να διακοσμήσετε ολόκληρο το δωμάτιο, αυτό θα φέρει αναταραχές. Για αυτό συνετό θα ήταν να επιλέξετε ουδέτερες και ζεστές αποχρώσεις σε αντικείμενα και έπιπλα που δύσκολα αλλάζουν και να προσθέσετε τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών σας με αξεσουάρ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αλλάζετε τη διακόσμηση του δωματίου, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας.

Διάταξη
Όπως με κάθε δωμάτιο, για να γίνει σωστή η διάταξη, χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός. Όλα ξεκινούν με έναν καλό σχεδιασμό, ο οποίος προσφέρει ό, τι χρειάζεστε για να μπορεί το υπνοδωμάτιο των παιδιών σας να εργάζεται, να ξεκουράζεται και να παίζει. Για λίγη διασκέδαση, αναζητήστε πολυλειτουργικά κρεβάτια που ενσωματώνουν χώρο αποθήκευσης και το πιο σημαντικό, χώρο για ένα γραφείο κάτω. Ένα κρεβάτι καμπίνας με συρτάρια και ντουλάπια και στις δύο πλευρές, ή ίσως ένα μεσαίο κρεβάτι με γραφείο κάτω, είναι ιδανικό για να προσθέσετε προσωπικότητα στην κρεβατοκάμαρα, καθώς και να το κάνετε πολυλειτουργικό χώρο. Εάν τώρα τα παιδιά σας μοιράζονται το δωμάτιο μια καλή επιλογή είναι μια κουκέτα η οποία εξοικονομεί χώρο ενώ συνήθως μπορούν να χωριστούν σε δυο μονά κρεβάτια καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν.

Χρώματα
Αν και είπαμε πως πρέπει να επιλέξουμε ουδέτερα χρώματα για τους τοίχους και τα μεγάλα έπιπλα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να μην χρησιμοποιήσετε χρώματα αλλού. Μπορείτε να χρωματίστε την πόρτα κάτι που θα φέρει μια ευχάριστη νότα στο χώρο. Μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε τους τοίχους πολύχρωμους ή ακόμη να βάλετε κάποια ταπετσαρία.

Ασφάλεια
Αρχικά θα σας συμβουλεύαμε να μην επιλέξετε περσίδες με κορδόνια, αντ’ αυτού επιλέξτε ένα ασύρματο σύστημα ή κουρτίνες. Βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα είναι ανθεκτικά και, όπου χρειάζεται, είναι στερεωμένα στον τοίχο, ώστε να αντέχει ακόμη και στις πιο άγριες περιπέτειες και αν επιλέξετε ένα κρεβάτι με ράγες, βεβαιωθείτε πως δεν χωράει το κεφάλι του παιδιού σας ανάμεσα.

Ζητήστε από το παιδί σας βοήθεια
Εκτός κι αν πραγματικά είναι πολύ μικρό! Θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να ζητήσετε από το παιδί σας να εμπλακεί στην ανακαίνιση του δωματίου του. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να επιλέξει τα πάντα ή πως δεν μπορείτε να πείτε όχι σε πράγματα. Ρωτήστε το για χρώματα, για το τι του αρέσει αυτή την περίοδο, μπορείτε να διαλέξετε μαζί διακοσμητικά. Με αυτόν τον τρόπο θα διασκεδάσετε και θα περάσετε παραπάνω χρόνο με το παιδί σας καταλήγοντας σε ένα αποτέλεσμα που όλοι θα είναι χαρούμενοι!

ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε όλα όσα θα χρειαστείτε για το παιδικό δωμάτιο!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search