DIY: Φέρτε την άνοιξη στο σπίτι σας!

Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση, από το να μπαίνεις στο σπίτι και αυτό να μοσχοβολάει άνοιξη! Τα χημικά αρωματικά δεν μπορούν να σας χαρίσουν αυτό το φυσικό άρωμα και αναγκαστικά θα πρέπει να το φτιάξετε μόνοι σας. Μην ανησυχείτε όμως γιατί εμείς θα σας παρουσιάσουμε εύκολους τρόπους να πετύχετε όμορφα φυσικά αρώματα για το σπίτι σας.

Κεριά λεμονιού
Ένα μοναδικό DIY που θα εντυπωσιάσει και θα κλέψει τις εντυπώσεις. Θα χρειαστείτε φυσικό μελισσοκέρι, λεμόνια και ξύλινα φυτίλια. Σπάστε το κερί σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα μέσα σε ένα μικρό πυρέξ που θα βρίσκεται μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι με νερό που σιγοβράζει. Καθώς το κερί σας λιώνει κόψτε τα λεμόνια στη μέση και αφαιρέστε το εσωτερικό έτσι ώστε να μείνει μόνο η φλούδα. Η φλούδα πρέπει να είναι στεγνή. Βουτήξτε το φυτίλι στο λιωμένο κερί και τοποθετήστε το στο κέντρο της φλούδας για να κολλήσει. Μόλις λιώσει τελείως το υπόλοιπο κερί ρίξτε το μέσα στη φλούδα κρατώντας το φυτίλι μέχρι το κερί να αρχίσει να στερεοποιείται. Αφήστε το να κρυώσει για 6-12 ώρες. Το κερί σας είναι έτοιμο ενώ παράλληλα έχετε δημιουργήσει κι ένα όμορφο διακοσμητικό!

Αρωματικό λάδι με πασχαλιά
Η πασχαλιά είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο φυτό της άνοιξης και η μυρωδιά της είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές ιδιότητες που έχει. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπουκάλι, ηλιέλαιο και φυσικά πασχαλιές. Κόψτε τα άνθη από τις πασχαλιές, και βάλτε τα μέσα στο μπουκάλι, γεμίζοντας το τουλάχιστον μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια γεμίστε με ηλιέλαιο και αφήστε το για 2 εβδομάδες. Απομονώστε το λάδι και χρησιμοποιήστε το ως αρωματικό σε μια συσκευή αρωματοθεραπείας ή για να κατασκευάσετε τα δικά σας προϊόντα ομορφιάς.

Σπρέι λεβάντας
Φτιάξτε το απόλυτο αρωματικό χώρου εύκολα και απλά. Θα χρειαστείτε 2 κουταλάκια του γλυκού βότκα (το αλκοόλ θα βοηθήσει να διατηρηθεί το άρωμα), 2 φλυτζάνια αποσταγμένο νερό και 15-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε στο μπουκάλι σας και αποξηραμένη λεβάντα. Το σπρέι σας είναι έτοιμο και μπορείτε να ψεκάσετε τα κρεβάτι και τα έπιπλά σας. Δοκιμάστε το, αν θέλετε, και με άλλα αιθέρια έλαια, όπως τριαντάφυλλο, γεράνι ή κίτρο.

Αυτοί είναι τρεις εύκολοι τρόποι να δώσετε στο σπίτι σας ένα μοναδικό και ανοιξιάτικο άρωμα. Δοκιμάστε όποιον σας αρέσει, ακόμη και τους τρεις και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search