DIY – Πως να φτιάξετε μια Pinata Heart για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φτάνει κι εμείς θα σας παρουσιάσουμε με έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο, να φτιάξετε μια Pinata σε σχήμα καρδιάς για να προσθέσετε στη διακόσμήση σας. Είναι κάτι ξεχωριστό που σίγουρα θα λατρέψετε ειδικά αν τη γεμίσετε με τα αγαπημένα σας γλυκά! Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε.

  • 1 κουτί από δημητριακά
  • σχοινί
  • ψαλίδι
  • κολλητική ταινία
  • χαρτί περιτυλίγματος γκοφρέ
  • γλυκά

Ανοίγουμε το κουτί από τα δημητριακά ώστε να κάθεται ευθεία πάνω στον πάγκο ή το τραπέζι μας.

Σχεδιάστε 2 καρδιές επάνω στο χαρτόνι από τα δημητριακά. Καλό θα ήταν να τυπώσετε μια καρδιά και να χρησιμοποιήσετε αυτήν ώστε τα δυο σχήματα που θα σχεδιάσετε να είναι ίδια. Δεν μας πειράζει αν η καρδιά πέσει πάνω στα χωρίσματα από το χαρτόνι. Δεν χρειάζεται να είναι τελείως flat!

Στη συνέχεια, κόβουμε τις καρδιές που σχεδιάσαμε και κόβουμε 2 λωρίδες από το χαρτόνι που έμεινε με πάχος 1,5 – 2 εκατοστά και μήκος αρκετό ώστε να καλύπτει την περίμετρο της καρδιάς.

Κολλάμε τις λωρίδες κάθετα στην καρδιά μας με κολλητική ταινία.

Αυτό το κομμάτι δεν μας ενδιαφέρει να είναι όμορφο μιας και δεν θα φαίνεται, για αυτό μπορείτε να βάλετε όση κολλητική ταινία θέλετε, αρκεί να είστε σίγουροι πως η λωρίδα έχει κολλήσει καλά πάνω στην καρδιά.

Κόβουμε ένα μικρό “παραθυράκι” στις λωρίδες ώστε να μπορούμε να βάλουμε τα γλυκά μέσα όταν τελειώσουμε και στη συνέχεια κολλάμε και την άλλη μεριά της καρδιάς στη λωρίδα. Βεβαιωθείτε πως όλα τα κομμάτια είναι καλά κολλημένα μεταξύ τους.

Παίρνουμε το γκοφρε χαρτί περιτυλίγματος και το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 5 εκατοστών και μήκος όσο είναι η καρδιά. Στη συνέχεια διπλώνουμε αυτές τις λωρίδες σε μήκος 3 ή 4 εκατοστά.

Μετά κόβουμε σε διάφορα σημεία τις λωρίδες που δημιουγήσαμε.

Όταν ανοίγουμε τη λωρίδα μας θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι!

Ήρθε η ώρα να κολλήσουμε τις λωρίδες που δημιουργήσαμε πάνω στην καρδιά μας.

Κολλάμε τις λωρίδες σε όλη την καρδιά εκτός από το πάνω μέρος και το γύρω γύρω.

Για να καλύψουμε την πάνω σειρά, κάνουμε το ίδιο που κάναμε πριν απλά διπλώνουμε το πάνω 1/3 της λωρίδας προς τα κάτω και κάνουμε μια δεύτερη μικρότερη σειρά περικοπών.

Προσθέτουμε τη “διπλή λωρίδα” που μόλις φτιάξαμε, στο πάνω μέρος της καρδιάς. Δεν πειράζει αν θα φαίνεται η κολλητική ταινία γιατί στο τέλος δεν θα φαίνεται καθόλου. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να βάλετε υγρή κόλλα.

Στη συνέχεια κολλάμε το σχοινί στο πάνω μέρος της καρδιάς. Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιηθεί σαν pinata βεβαιωθείτε πως το σχοινί είναι πολύ καλά στερεωμένο.

Γεμίζουμε την καρδιά με γλυκά, προτού ολοκληρώσουμε με τις τελευταίες πινελιές!

Και τώρα ήρθε η ώρα να το τελειώσουμε! Φτιάχνουμε μικρές λωρίδες από το χαρτί περιτυλίγματος με μήκος όσο είναι το πλάτος της καρδιάς. Τα κολλάμε στην καρδιά ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω.

Είμαστε έτοιμοι! Έχουμε την πιο γλυκιά, mini Heart Pinata!

 

                                                                                                                                           Happy Valentine’s Day!

πηγή: thegingerhome.com

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search