Tips για ένα αποτελεσματικό Home Office!

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι. Το να δουλεύεις από το σπίτι, ίσως είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να πετύχει όμως πρέπει ο χώρος να είναι κατάλληλος. Ψάξαμε και βρήκαμε τα σωστά σημεία ώστε να σας τα παρουσιάσουμε και να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε να είστε ευδιάθετοι και αποδοτικοί στη δουλειά σας!

Φωτεινό σημείο
Το άλφα και το ωμέγα είναι ο φωτισμός. Ο φωτισμός επηρεάζει τη διάθεση μας άρα και την απόδοσή μας στη δουλειά. Το ιδανικό θα ήταν ο χώρος να μην φωτίζεται από τεχνητό φως, οπότε μια καλή λύση θα ήταν να επιλέξετε ένα μέρος φωτεινό και σίγουρα η απόδοση σας θα εκτοξευτεί!

Θερμοκρασία
Έρευνες έχουν δείξει πως η χαμηλή θερμοκρασία στο χώρο εργασίας μας, δεν κάνει καλό, πόσο μάλλον σε ένα γραφείο! Οι πιθανότητες για τυπογραφικά λάθη είναι μεγαλύτερες όταν εργαζόμαστε σε κρύο περιβάλλον. Οι ιδανικές θερμοκρασίες λοιπόν κυμαίνονται στους 23-25 βαθμούς Κελσίου. Αν ο χώρος που έχετε επιλέξει είναι κρύος, μπορείτε να διαλέξετε και να βάλετε κάποιο χαλί.

Χρώμα
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα που είναι κατάλληλα για έναν τέτοιο χώρο, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε σοφά τι θα χρησιμοποιήσετε. Καλό θα ήταν να αποφύγετε το έντονο κόκκινο μιας και θα σας αποσπά την προσοχή. Από την άλλη εάν έχετε προβλήματα συγκέντρωσης, οι πιο σωστές επιλογές θα ήταν το πράσινο και το μπλε! Το κίτρινο είναι ιδανικό για όλους εσάς που αναζητάτε έμπνευση, ενέργεια, ζωντάνια και αισιοδοξία!

Φυτά
Ένας πολύ βασικός παράγοντας σε ένα γραφείο, αν και εσφαλμένα δεν δίνουμε αρκετή σημασία, είναι τα φυτά! Το γραφείο μας πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει φυτά καθώς αυξάνουν τις επιδόσεις μας, ενώ παράλληλα έχουν χαλαρωτική δράση μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα του στρες.

Κατοικίδια
Δυστυχώς, έρευνες έχουν δείξει πως το κατοικίδιο πρέπει να μένει εκτός γραφείου εν ώρα εργασίας καθώς μας αποσπά την προσοχή και κλέβει την ενέργεια μας.

Διαλείμματα
Συχνά, μικρά διαλείμματα είναι το μυστικό για να μπορέσετε να έχετε το μυαλό σας συγκεντρωμένο στη δουλειά σας. Είναι κάτι τόσο απλό, όμως τόσο σημαντικό που θα κρατήσει την απόδοσή σας στα επιθυμητά επίπεδα.

Ενδυμασία
Ίσως ένα και από τα πιο βασικά tips για ένα αποτελεσματικό Home Office, είναι η ενδυμασία μας. Πρέπει λοιπόν να δουλεύουμε με ρούχα και να αφήσουμε τις πιτζάμες μόνο για την ώρα του ύπνου!

Χρησιμοποιείστε όλα τα παραπάνω tips, βάλτε την καλή σας διάθεση και είμαστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα σας ξαφνιάσει!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search