Βάλτε το παιδικό δωμάτιο σε τάξη!

Αν το παιδικό δωμάτιο θυμίζει πεδίο μάχης, μην αγχώνεστε, έχουμε τη λύση ώστε να μπει μια τάξη εύκολα, γρήγορα και με φαντασία! Το συμμάζεμα του δωματίου μπορεί να γίνει διασκεδαστικό για μικρούς και μεγάλους και έτσι το δωμάτιο θα είναι πάντα τακτοποιημένο, αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας.

Σκεφτείτε ομαδικά. Μαζί με το παιδί σας, βάλτε τα αντικείμενα που υπάρχουν στο δωμάτιό, σε ομάδες σύμφωνα με το το σκοπό και το είδος τους. Στη συνέχεια, αποφασίστε ποια αντικείμενα θα αποθηκεύονται σε κάθε ράφι, κουτί, κ.τ.λ και τοποθετήστε τα στον αντίστοιχο αποθηκευτικό χώρο.

Βρείτε το σημείο. Διαλέξτε μαζί με το παιδί σας, έναν χώρο οπού θα αποθηκεύει τα παιχνίδια του. Να θυμάστε πως είναι σημαντικό, κάθε παιδί, να νιώθει πως έχει έναν χώρο “δικό του” μέσα στο σπίτι!

Προσθέστε χρώμα. Ζωηρά χρώματα, όμορφα αυτοκόλλητα, μαυροπίνακες, είναι κάποια από τα tips που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τον χώρο του παιδιού σας πιο ελκυστικό και παιχνιδιάρικο.

Έξτρα χώρος. Πολύχρωμα κουτιά, ράφια, κρεμάστρες και καλάθια είναι κάποιες έξυπνες λύσεις ώστε να προσθέσετε αποθηκευτικό χώρο στο δωμάτιο.

Βάλτε ετικέτες. Εφόσον αποφασίσατε τι θα αποθηκευτεί που, ήρθε η ώρα να βάλετε ετικέτες. Αυτό θα κάνει το συγύρισμα ακόμη πιο εύκολο για εσάς αλλά και το παιδί σας. Για εσάς μια λέξη μπορεί να είναι αρκετή για να θυμάστε και να καταλαβαίνετε ποια είναι η θέση του κάθε αντικειμένου, μην ξεχνάτε όμως πως αυτό γίνεται και για τα μικρά μέλη της οικογένειας. Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν να χρησιμοποιήσετε εικόνες.

Μείνετε χαμηλά. Ίσως είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε. Τοποθετήστε τα ράφια και τα κουτιά χαμηλά ώστε να μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση το παιδί σας και να μην χρειάζεται να σας φωνάζει κάθε φορά που χρειάζεται κάτι.

Με αυτές τις απλές συμβουλές, είμαστε σίγουροι πως θα δείτε μεγάλη πρόοδο και τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα ακόμη και την δύσκολη ώρα του συγυρίσματος!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search