Οι 6 DIY κατασκευές που θα δοκιμάσετε το 2021

To lockdown έχει φέρει στο Νο1 των αναζητήσεων τα “κιτ χειροτεχνίας” και τις DIY κατασκευές, καθώς πάρα πολλοί ήταν αυτοί που έψαχναν για δραστηριότητες ώστε να απασχοληθούν στον πολύωρο ελεύθερο χρόνο τους. Ανεξάρτητα από το εάν είστε αρχάριος ή έμπειρος στις DIY κατασκευές, η χειροτεχνία γίνεται το πιο δημοφιλές χόμπι από ποτέ. “Η πανδημία δεν έχει αλλάξει μόνο το πως βλέπουμε τα πράγματα στον έξω κόσμο, αλλά και το πως περνάμε το χρόνο μας μέσα!”, αναφέρει η Kristinn Gambaccini, διάσημη Blogger. “Ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο από ποτέ στο σπίτι, οπότε είναι φυσικό να αρχίσουμε να αναζητούμε περισσότερους τρόπους για να είμαστε δημιουργικοί”, συμπληρώνει.

Ποιες όμως θα είναι οι τάσεις των DIY κατασκευών το 2021; Από σπιτικά κεριά, έως κιτ χρωματισμού με αριθμούς…

1. Σπιτικά κεριά

Διασκεδαστικός και έξυπνος τρόπος για να διακοσμήσετε τις αγαπημένες σας γωνίες του σπιτιού. Φτιάξτε τα δικά σας φυσικά κεριά με αρωματικά έλαια και δώστε το άρωμα που εσείς επιθυμείτε στο χώρο σας!

31 Beautiful DIY Candle Ideas

2. Ακρυλικά χρώματα

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τα ακρυλικά χρώματα, ήρθε η ώρα! Αποτελούν μια τεχνική υγρής ζωγραφικής που περιλαμβάνει την ανάμειξη του ακρυλικού χρώματος με οποιοδήπουε μέσο έκχυσης σε επίπεδη επιφάνεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο αυτή για να βάψετε έναν καμβά, ένα παλιό έπιπλο, ακόμη και μια θήκη για το τηλέφωνό σας! Η μέθοδος η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλή, είναι αυτή του κουβά σε καμβά. Χρησιμοποιήστε έναν καμβά και κρεμάστε από πάνω του ένα κουβά με το χρώμα της αρεσκείας σας. Χρησιμοποιώντας 2 στέρεες επιφάνειες εξωτερικά του καμβά, δέστε τον επάνω από το κέντρο του. Ξεκινήστε με γραμμικές ή κυκλικές κινήσεις και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Best Pouring Mediums for Acrylic Paint to Add Flow to Your Work –  ARTnews.com

3. Χειροτεχνίες για εξωτερικούς χώρους

Καθώς η πανδημία, δεν επιτρέπει – ακόμη – πολλές συναθροίσεις, εκτιμάται πως οι χειροτεχνίες για τους εξωτερικούς χώρους θα είναι ανάμεσα στις hot αναζητήσεις για το καλοκαίρι του 2021.

4. Ζωγραφική με αριθμούς (Paint by number kit)

Ολοένα και περισσότεροι στράφηκαν στη ζωγραφική ακολουθώντας αριθμούς! Από μικρά σχέδια, έως και μεγάλοι καμβάδες ήταν στις υψηλότερες θέσεις αναζήτησης για DIY χειροτεχνίες. Θεραπευτές και ψυχολόγοι, αναφέρουν πως η ζωγραφική με αριθμούς, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και του στρες. Γιατί λοιπόν να αγοράσετε τέχνη, όταν μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αριστούργημα στο σπίτι; Αναζητήστε τα κιτ ζωγραφικής με αριθμούς, εδώ: https://www.polihome.gr/diakosmisi/kit-zografikis. Αμέτρητες επιλογές για παιδιά & ενήλικες!

 

5. Υφάσματα βαφής Shibori

Πολύχρωμο και απλό στη δημιουργία του! Τα υφάσματα βαφής Shibory, είχαν αύξηση κατά 362% στις αναζητήσεις σε δημοφιλή site DIY κατασκευών! Η Ιαπωνική αυτή μέθοδος αποτελεί μία από τις παλαιότερες τεχνικές βαφής στον κόσμο.

10 DIY Shibori Indigo Dye Projects - Homey Oh My

6. Αλλαγές στα έπιπλα

Η διάσημη blogger Dana Dore, προβλέπει πως ο κόσμος το 2021, πρόκειται να ανανεώσει ό,τι έχει ήδη στο σπίτι του ή θα προσθέσει μικρές διακοσμητικές πινελιές στα ήδη υπάρχοντα! Πρόκειται για αλλαγές χαμηλού κόστους, που μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία και τη διάθεση όλων μέσα στο σπίτι! Χρησιμοποιήστε ταπετσαρίες για να καλύψετε & να ανανεώσετε παλιές συρταριέρες ή κομοδίνα.

Hint: Βρείτε ταπετσαρίες, σε τεράστια ποικιλία εδώ: https://www.polihome.gr/diakosmisi/wallpapers/tapetsariestoixou

 

15 Amazing DIY Dresser Projects | Kaleidoscope Living

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search