Απομακρύνετε τις μικρές γρατζουνιές της κεραμικής εστίας εύκολα και απλά!

Η κεραμική εστία της κουζίνας, ανήκει στις συσκευές του σπιτιού που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Το να αποκτήσει μια γρατζουνιά είναι πολύ εύκολο. Το να εξαφανίσετε, όμως, μια τέτοια γρατζουνιά δεν είναι και τόσο απλό ενώ μερικές φορές είναι και ακατόρθωτο.

Τις περισσότερες φορές η ζάχαρη είναι αυτή που μπορεί να αφήσει κάποιες γραμμές πάνω στην εστία σας. Με ένα καλό καθάρισμα αυτές οι γραμμές μπορούν να εξαφανιστούν. Ρίξτε πάνω στην εστία σας χλυαρό νερό, αφήστε το για λίγο να μαλακώσει η επιφάνεια και έπειτα ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα.

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο. Περάστε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι και οι «γρατζουνιές» σας θα γίνουν παρελθόν.

Αν οι γρατζουνιές είναι πιο βαθιές τότε δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Χρησιμοποιήστε στο μέλλον σκεύη με λείες βάσεις και μην τα σέρνετε για να τα μετακινήσετε. Πάντα να σηκώνετε τα σκεύη για να τα μεταφέρετε από τη μία εστία στην άλλη. Με αυτόν τον τρόπο θα σώσετε την εστία σας από μελλοντικές γρατζουνιές.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search