Σακουλάκια σιλικόνης και πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε

Σίγουρα, έστω και μία φορά θα έχετε βρεθεί με ένα νέο κουτί παπούτσια που περιέχει και ένα σακουλάκι σιλικόνης. Θα έχετε αναρωτηθεί πού χρησιμεύουν και τι μπορείτε να κάνετε με τα αυτά, αλλά τελικά… δεν ασχολείστε! Πρόκειται λοιπόν, για σακουλάκια που περιέχουν μπαλάκια σιλικόνης τα οποία χρησιμεύουν για να απορροφούν την υγρασία από τα παπούτσια σας. Έτσι αυτά δεν κινδυνεύουν να χαλάσουν πιο γρήγορα από ότι θα θέλατε.

Πέρα, όμως, από τα παπούτσια σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα σακουλάκια σιλικόνης για διάφορες χρήσης εντός και…εκτός σπιτιού:

Τσάντα γυμναστηρίου
Μπορείτε να βάλετε ένα από αυτά στην τσάντα του γυμναστηρίου και να το αφήσετε εκεί για να απορροφάει κάθε φορά την υγρασία. 

Παλιές φωτογραφίες
Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να βάλετε ένα τέτοιο σακουλάκι μέσα στο ντουλάπι που φυλάτε παλιές σας φωτογραφίες. Έτσι θα μπορέσετε να τις διατηρήσετε ανέπαφες για πολύ περισσότερο καιρό.

Αυτοκίνητο
Χρησιμοποιήστε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας ένα ή δύο τζελ σιλικόνης ώστε να απορροφούν τυχόν υγρασία.

Μπουκέτο με λουλούδια
Εάν θέλετε να αποξηράνετε ένα μπουκέτο με λουλούδια πιο γρήγορα, τοποθετήστε ανάμεσα στα άνθη, ένα σακουλάκι σιλικόνης. Θα απορροφήσει την υγρασία δυο φορές πιο γρήγορα!

Tip: Η σιλικόνη δεν είναι τοξική. Πολλές φορές όμως προστίθεται σε αυτή, τοξικό συστατικό που όταν έρχεται σε επαφή με την υγρασία, αλλάζει χρώμα. Αφήστε την μέσα στο σακουλάκι και έτσι δεν θα διατρέχετε κανέναν κίνδυνο.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search