Φτιαξ’τε μόνοι σας ένα εντυπωσιακό πουφ!

Τα πουφ και τα μεγάλα μαξιλάρια πατώματος είναι ο οικονομικότερος τύπος καθίσματος που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε υφάσματα-ρετάλια που ήδη έχετε ή παλιά χαλάκια, κιλίμια, λευκά είδη κλπ.

Ανάλογα με το ύφασμα του καλύμματος, το σχήμα και το γενικό “ύφος” που θα τους δώσετε μπορούν να …σταθούν και να προσαρμοστούν σε όλους τους χώρους, ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησής τους, ενώ φυσικά σε σπίτια νεανικά, φοιτητικά, εξοχικά αλλά και παιδικά δωμάτια θαυμάσια μπορούν σχεδόν να …αντικαταστήσουν το σύνολο των καθισμάτων τους.

Το σχήμα και κυρίως το μέγεθός τους είναι θέμα επιλογής και γούστου αφού ως “πουφ” θεωρούνται από τα σχετικά μικρού μεγέθους “μαξιλάρια πατώματος” έως και οι πολύ μεγάλες κατασκευές σε στυλ πολυθρόνας ή μικρού καναπέ με γέμισμα. Τα ενδιάμεσα μεγέθη, σε όποιο σχήμα-σχέδιο, αποτελούν τα κλασσικά πουφ επενδεδυμένα με ύφασμα ή και δέρμα, ανάλογα με το πόσο πολύ θα τα γεμίσετε και τον γενικότερο σχεδιασμό τους εκτός από καθίσματα κάποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τραπεζάκια και ο βασικός τρόπος κατασκευής τους ουσιαστικά δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνον κατασκευής ενός απλού διακοσμητικού μαξιλαριού, θα χρειαστείτε απλώς …περισσότερο ύφασμα και περισσότερη …κλωστή για να ενώσετε τα κομμάτια υφάσματος στον σχηματισμό που θα επιλέξετε.

Το γέμισμα
Το είδος – τρόπος γεμίσματος, ειδικά σε ορισμένες κατασκευές αυτού του είδους, είναι παραπάνω από το …μισό της επιτυχίας.

  • Πουφ με την μορφή “μαξιλαριού” πατώματος, με συμπαγές γέμισμα δηλαδή ασφαλώς και μπορείτε να τα γεμίσετε με κάθε είδους υλικό που θα χρησιμοποιούσατε και σε ένα απλό διακοσμητικό μαξιλαράκι. Αφρολέξ, βάτα, ειδική βάτα για γέμισμα μαξιλαριών, κάθε είδους κουρελάκια υφάσματα, σακούλες, παλιά μαξιλάρια κλπ.
  • Για μεγάλα όμως πουφ μερικώς γεμισμένα, που ανάλογα με τον τρόπο που πιέζεται το γέμισμα αλλάζουν σχήμα, θα χρειαστείτε το ειδικό για αυτήν την χρήση φελιζόλ σε μπίλιες που θα βρείτε σε καταστήματα με ανάλογα είδη.Better beanbag chair crochet? #BeanBagChair

Αυτό που πραγματικά μπορεί να σας εξυπηρετήσει πολύ σε τέτοιου είδους κατασκευές, όπως ακριβώς και στην δημιουργία απλών μαξιλαριών, είναι να διαθέτετε ήδη το γέμισμα πριν ξεκινήσετε το ράψιμο του καλύμματος. Είναι ο απλούστερος και πρακτικότερος τρόπος τόσο για να υπολογίσετε-κόψετε πάνω στο σχήμα του γεμίσματος, όταν φυσικά πρόκειται για πουφ με μορφή μαξιλαριού πατώματος, όσο και για να κάνετε τις αναγκαίες …πρόβες πριν το τελικό γάζωμα.

Στις περιπτώσεις που θα χρησιμοποιήσετε το ειδικό φελιζόλ σε μπίλιες, τόσο στο στάδιο των δοκιμών κατά την διάρκεια της κατασκευής όσο και αργότερα για να αφαιρέσετε και να πλύνετε το κάλυμμα, είναι πολύ πρακτικό το γέμισμα να μην είναι …χύμα ριγμένο στο εσωτερικό του υφάσματος, αλλά μέσα σε μια “θήκη-κάλυμμα” που θα φτιάξετε από ένα οποιοδήποτε λεπτό παλιό ύφασμα π.χ ένα παλιό λεπτό σεντόνι. Για πουφ με ιδιαίτερα σχήματα βεβαίως θα χρειαστεί και αυτή η εσωτερική θήκη να έχει έστω και υποτυπωδώς το αντίστοιχο σχήμα.

Η τελική όψη ενός πουφ, σε ό,τι αφορά τα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία, μπορεί να πάρει …άπειρες μορφές ακριβώς όπως και ένα διακοσμητικό μαξιλάρι. Τρέσες, ιδιαίτερα υφάσματα αλλά και τρόποι ραφής, “συναρμολόγηση” των βασικών κομματιών υφάσματος από πολλά μικρότερα, κουμπιά κλπ. είναι στοιχεία που μπορούν να διαφοροποιήσουν εντελώς το “ύφος” μιας τέτοιας κατασκευής και να το προσαρμόσουν σε όποιο στυλ διακόσμησης είναι διαμορφωμένος συνολικά ο χώρος που θα το τοποθετήσετε.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search