Πως θα κάνετε αφράτες και μαλακές τις πετσέτες του μπάνιου

Όλοι αγαπούν τις αφράτες πετσέτες που βγαίνουν από το στεγνωτήριο. Πολλές φορές όμως γίνονται σκληρές με την πάροδο του χρόνου και χάνουν την απαλότητά τους. Υπάρχουν εύκολα tips για να τις κάνετε ξανά αφράτες χρησιμοποιώντας μόνο το πλυντήριο και όχι το στεγνωτήριο.

Οι πιο πετυχημένοι ειδικοί πλυντηρίου της Μεγάλης Βρετανίας μας λένε τα μυστικά και τα κόλπα που πρέπει να ξέρουμε για να μαλακώσουμε τις πετσέτες μας.

– Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες μαλακτικού για να μαλακώσετε τις πετσέτες σας, καταφέρνετε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το μαλακτικό μπορεί να κάνει ακόμη πιο σκληρές τις ήδη σκληρές πετσέτες.

– Η ιδανική θερμοκρασία για να πλένετε τις πετσέτες, είναι στους 30-40 βαθμούς. Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες τις κάνουν πιο σκληρές

– Προσθέστε 1 φλ. λευκό ξύδι μέσα στο πλυντήριο και οι πετσέτες θα γίνουν πολύ πιο απαλές. Το ξύδι βοηθά στο να φύγει το περιττό απορρυπαντικό που μπορεί να μείνει πάνω στις πετσέτες και έχει την ιδιότητα να τις σκληραίνει.

– Πλένετε τις πετσέτες, όσο αυτό είναι εφικτό μόνες τους και όχι μαζί με άλλα ρούχα.

– Η χλωρίνη καταστρέφει τις ίνες των πετσετών. Μην την χρησιμοποιήσετε ποτέ σε πετσέτες.

– Μην μπουκώνετε τελείως το πλυντήριο κατά την πλύση. Να φροντίζετε ο κάδος να είναι κατά το 1/3 άδειος ώστε τα ρούχα να “χτυπιούνται” μεταξύ τους και να πετυχαίνεται καλύτερο πλύσιμο και ειδικότερα ξέβγαλμα.

– Στεγνώστε τις πετσέτες σας με φυσικό τρόπο στον ήλιο, αλλά μην τις αφήσετε επάνω στην απλώστρα με τις μέρες. Φροντίστε να τις μαζέψετε αμέσως μόλις στεγνώσουν για να μην “ξεραθούν”.

– Εάν έχετε πετσέτες μπάνιου πολλά χρόνια καλό θα ήταν να κάνετε μια αλλαγή. Να προσέχετε να είναι πάντα καλή η ποιότητά τους. Όσο πιο ακριβή είναι μια πετσέτα, τόσο πιο απαλά διατηρείται για περισσότερο καιρό. Εάν μια πετσέτα είναι κακής ποιότητας δύσκολα θα ανακάμψει και θα γίνει απαλότερη.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search