9 κανόνες διακόσμησης… που δεν πρέπει να τηρούνται!

Οπως στη μόδα, έτσι και στη διακόσμηση, υπήρχαν και υπάρχουν «κανόνες». Kανόνες που έχουν δημιουργηθεί από μετρ της διακόσμησης και άλλοι που… λανθασμένα ακολουθούνται. Οπως για παράδειγμα ότι τα έπιπλα του σαλονιού πρέπει να είναι όλα φτιαγμένα από την ίδια ποιότητα ξύλου, να έχουν ένα χρώμα και κοινό στιλ.

Επτά διακοσμητές εσωτερικών χώρων απαριθμούν τους 9 κανόνες διακόσμησης που πρέπει να σπάσεις. Και να εμπιστευτείς το γούστο σου.

Δεν χρειάζεται να ταιριάζουν απόλυτα τα μεταλλικά στοιχεία

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αν για παράδειγμα η βρύση στο μπάνιο έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα, όπως στην περίπτωση που είναι μπρούτζινη, τότε όλο το μπάνιο θα πρέπει να προσαρμοστεί διακοσμητικά σε αυτήν. Αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει, αφού μπορείτε να συνδυάσετε πολλά περισσότερα είδη λέει ο Ορλάντο Σόρια.

Μην κρεμάς τα έργα τέχνης

Η Αλίσα Καπίτο και η Βίβιαν Μούλερ υποστηρίζουν, πως προτιμούν να τοποθετούν τα έργα τέχνης επάνω σε ένα έπιπλο το ένα δίπλα ή πίσω από το άλλο ή κοντά στον τοίχο, ώστε να ακουμπούν επάνω του και όχι να τα κρεμάνε. Αυτός είναι ένας σικ τρόπος να τα αναδείξετε ενώ δίνετε στο χώρο μποέμιαν ύφος.

Τέλος στην ομοιομορφία

Μπορεί παλιότερα να πιστεύατε ότι για να πετύχετε το τέλειο σπίτι, θα έπρεπε όλα τα αντικείμενα και τα έπιπλα να ταιριάζουν μεταξύ τους κυρίως χρωματικά, όπως συνέβαινε και με το κλασικό «τσάντα – παπούτσια ίδιο χρώμα», όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Αλεξάντρα Κέλερ προτείνει την αντίθεση, που κάνει το εσωτερικό ενός χώρου πολύ πιο ενδιαφέρον.

Οι σιφονιέρες δεν είναι μόνο για τις κρεβατοκάμαρες

Προσωπικά προτιμώ να τοποθετώ αυτό το έπιπλο σε κάθε σημείο του σπιτιού. Είναι πρακτικό και λειτουργεί ως ένας εξαιρετικός αποθηκευτικός χώρος, ενώ δίνει την αίσθηση της άνεσης, σύμφωνα με τον ίδιο διακοσμητή.

Το μέγεθος των επίπλων δεν εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου

Μια άλλη διακοσμήτρια, η Ντάνιελ Αρπς, λέει ότι ένα oversized έπιπλο σε μικρό δωμάτιο δημιουργεί ένα πολύ εντυπωσιακό εφέ. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα φωτιστικά επάνω από την τραπεζαρία. Μην τηρείτε λοιπόν τις αναλογίες!

Κρεμάστε τους πίνακες όπου πραγματικά θέλετε

Συνήθως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει πως οι πίνακες και τα κάδρα με τις φωτογραφίες θα πρέπει να βρίσκονται στον τοίχο, στο ύψος που πέφτει το μάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με την Εμιλι Χέντερσον μπορείτε να πειραματιστείτε και να κάνετε ακόμα πιο ιδιαίτερο το σπίτι σας διακοσμώντας τα πιο αναπάντεχα σημεία όπως η είσοδος.

Βάλτε τα έντονα και ζωηρά χρώματα στη ζωή σας

Η Αμάντα Γκόρσκι λέει ότι οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν, πως τα ζωηρά χρώματα δεν ταιριάζουν στις γύψινες οροφές αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού το πιο φωτεινό χρώμα της συνολικής διακόσμησης ενός χώρου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματικός τόνος σε αυτό το σημείο.

Τα έπιπλα δεν πρέπει να βρίσκονται γύρω από το τζάκι

Ο Μάιλς Ρεντ παραδέχεται ότι ο κανόνας που «σπάει» πιο συχνά είναι αυτός που θέλει τα έπιπλα συγκεντρωμένα γύρω από το τζάκι. Πιστεύει μάλιστα πως το τζάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ως διακοσμητικό. Διαφορετικά ο χώρος μοιάζει αποπνικτικός όταν όλα τα έπιπλα συγκεντρώνονται γύρω από αυτό.

Τέλος στο λευκό ταβάνι

Ο ίδιος διακοσμητής πιστεύει πως δεν είναι απαραίτητο να βάφετε λευκό το ταβάνι κάθε δωματίου. Αντίθετα, προτείνει το γαλάζιο ή τις ρίγες!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search