9 τρόποι για δροσιά χωρίς κλιματιστικό!

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, η πρώτη μας σκέψη είναι να καταφύγουμε στην σιγουριά του κλιματιστικού. Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχει κλιματιστικό ή αν δεν θέλουμε να ανάβουμε πολλές ώρες τον κλιματισμό για οποιονδήποτε λόγο;

Δείτε παρακάτω 9 μικρά τρικ της μείωσης της θερμοκρασία στο σπίτι:

1. Να κλείνεις όλα τα παράθυρα και τα παντζούρια. Ειδικά στις μεριές που χτυπάει ο ήλιος και τα περισσότερα παντζούρια στον μεσημεριανό ήλιο.

2. Αργά το απόγευμα και το βράδυ άνοιξε να μπει κρύος αέρας (ή έτσι θα σου φανεί συγκριτικά) και να δροσίσει το σπίτι.
Το 30% της θερμότητας στο σπίτι σας οφείλεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

3. Μια ακόμα σωτήρια λύση είναι δουλειές όπως: το μαγείρεμα, το σιδέρωμα και δευτερευόντως να βάζεις πλυντήριο, να τις κάνετε είτε νωρίς το πρωί, είτε πιο αργά το απόγευμα. Όλες αυτές οι συσκευές που αναφέραμε πιάνουν υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σπιτιού.

4. Μεγάλη διαφορά μπορεί να υπάρχει μεταξύ σπιτιών με παράθυρα και πόρτες αλουμινίου και σπιτιών με παλιές πόρτες, ενώ ποσότητα ζέστης μπαίνει από τις χαραμάδες κάτω από τις πόρτες.

5. Παραδοσιακά οι τέντες στη βεράντα ή το μπαλκόνι είναι ο καλύτερος και πιο αποδοτικός τρόπος, να έχετε φως και την ίδια στιγμή να κρατάτε τον ήλιο μακριά από το τζάμι. Το απόγευμα τις ανεβάζετε πάλι για δροσερότερο αέρα.

6. Στην περίπτωση της φυσικής σκίασης μια καλή λύση είναι, να τοποθετήσετε έξω από το παράθυρο ψηλά φυτά, ακόμα καλύτερα αναρριχητικά φυτά όπως ο κισσός ή κάποιο δέντρο που βγάζει έντονη φυλλωσιά. Το δέντρο είναι επένδυση, αλλά αξίζει τον κόπο.

7. Έξυπνη λύση είναι να ανοίξετε ένα παράθυρο στην μια άκρη του σπιτιού και ένα στην άλλη άκρη και να δημιουργήσετε ρεύμα.

8. Ο ανεμιστήρας οροφής προτίνεται για να πιάνει μια περίμετρο για τα μέγιστα δυνατά άτομα και μικρότερη κατανάλωση

9. Ένας δυνατός ανεμιστήρας βιομηχανικού τύπου δεν θα έκανε κακή δουλειά, απλά θα ήταν λίγο λιγότερο ενεργοβόρος και πολύ πιο φασαριόζικος από τον κλιματισμό.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search