Πώς να προστατεύσετε το ξύλινο πάτωμά σας από καθημερινές φθορές

Ένα ξύλινο πάτωμα μπορεί να προσθέσει ζεστασιά και χαρακτήρα σε κάθε χώρο, αλλά απαιτεί και την ανάλογη φροντίδα για να διατηρηθεί όμορφο και λειτουργικό με το πέρασμα του χρόνου. Ανακαλύψτε παρακάτω κάποια συχνά λάθη που ενδεχομένως κάνετε και θέτετε σε κίνδυνο την ακεραιότητα του ξύλινου πατώματός σας.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ: Ο ΚΡΥΦΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

Μην ξεγελιέστε από την ευκολία χρήσης της ηλεκτρικής σκούπας. Ορισμένα εξαρτήματά της δεν είναι πάντα κατάλληλα για ξύλινα πατώματα, γιατί γδέρνουν και φθείρουν την επιφάνειά του. Γι’ αυτό καλό είναι να ελέγχετε τις οδηγίες χρήσης ή να επικοινωνείτε με την εξυπηρέτηση πελατών της κατασκευάστριας εταιρείας πριν τη χρήση.

ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΣΚΟΥΠΕΣ: ΜΙΑ ΑΘΕΑΤΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μια ηλεκτρική σκούπα που δεν έχει καθαριστεί εδώ και καιρό μπορεί να γίνει η αιτία για γδαρσίματα στο πάτωμά σας. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τη σκούπα σας για να αποφύγετε τη συσσώρευση βρωμιάς και σκόνης.

ΣΥΧΝΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ: ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΓΙΔΑ

Ενώ το σφουγγάρισμα μοιάζει μια απλή λύση για το καθάρισμα, τα ξύλινα πατώματα δεν θα πρέπει να εκτίθενται σε υγρασία πάνω από μία φορά κάθε 1-2 μήνες. Επιλέξτε το στεγνό σφουγγάρισμα χωρίς νερό ή ηλεκτρική σκούπα για το καθημερινό καθάρισμα.

ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ: ΕΝΑ ΣΥΧΝΟ ΣΦΑΛΜΑ

Τοποθετώντας λάθος τα έπιπλά σας, ρισκάρετε να γδέρνετε το πάτωμά σας κάθε φορά που σκοντάφτετε πάνω τους. Φροντίστε να είναι κάθε έπιπλο τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο που να μη χρειάζεται να το μετακινείτε συνέχεια.

ΥΓΡΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ & ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΤΜΟ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Αποφεύγετε τη χρήση υγρών απορρυπαντικών και συσκευών καθαρισμού με ατμό, καθώς μπορούν να βλάψουν το φινίρισμα του ξύλινου πατώματός σας. Χρησιμοποιήστε ελάχιστο απορρυπαντικό και ολοκληρώστε τον καθαρισμό με στεγνό πανί.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΧΑΛΙΩΝ & ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ: ΔΥΟ ΚΡΥΦΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Χρησιμοποιήστε τα σωστά αυτοκόλλητα για να κρατάτε τα χαλιά σας σταθερά χωρίς να βλάψετε το πάτωμα. Επίσης, προστατεύστε το ξύλινο πάτωμά σας από την έκθεση στον ήλιο, κλείνοντας τις κουρτίνες κατά τις ώρες αιχμής, για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό και τη φθορά.

ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Η ΚΡΥΦΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τέλος, αποφύγετε τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων, όπως να φοράτε γόβες με τακούνια ή να μην κόβετε τακτικά τα νύχια των κατοικίδιων, που μπορούν να προκαλέσουν γρατζουνιές και άλλες φθορές στο πάτωμά σας. Καλό είναι λοιπόν να είστε πολύ προσεκτικοί και να προλαμβάνετε τις φθορές από τους αθόρυβους κινδύνους.

Ακολουθώντας αυτούς τους απλούς κανόνες φροντίδας και προστασίας, το ξύλινο πάτωμά σας μπορεί να διατηρηθεί όμορφο και ανθεκτικό για πολλά χρόνια. Η σωστή φροντίδα είναι το κλειδί για να απολαμβάνετε την ζεστασιά και την ομορφιά που προσθέτει στον χώρο σας.

Πηγή: Tlife.gr

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search