Έτσι θα δημιουργήσεις τον δικό σου κήπο (μέσα!) στο διαμέρισμα σου

Η ζωή στη πόλη, θέλοντας και μη, μας απομακρύνει από τις ομορφιές και τη ξεγνοιασιά της φύσης. Αυτό είναι και το κίνητρο πίσω από μια τάση που μετράει ήδη κάποιες δεκαετίες, η λεγόμενη «biophilia», η ανάγκη δηλαδή για περισσότερο πράσινο μέσα στο σπίτι.

Το είδαμε κυρίως σε μοντέρνες μινιμαλ κατασκευές με πρωταγωνιστές το λευκό μάρμαρο, τη τσιμεντοκονία και το γυαλί, όπου αρχιτέκτονες εξωτερικού χώρου βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους να δημιουργήσουν μικρούς κήπους.

Με αφορμή την Πρωτομαγιά, βρήκαμε ιδέες για το πως μπορείς να βάλεις και εσύ λίγο περισσότερο πράσινο, ακόμα και στο διαμέρισμα σου. Οι τρόποι είναι ιδιαίτερα εύκολοι, αφού το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να επισκεφθείς ένα φυτώριο και να επιλέξεις τα κατάλληλα φυτά για εσωτερικού χώρου. Αν ωστόσο θες να δημιουργήσεις μια πιο ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα και στη βεράντα σου, οι κατάλληλες επιλογές για αυτή την εποχή είναι οι μαργαρίτες, τα γεράνια, η λεβάντα, η γαρδένιες (χρειάζονται περισσότερη σκιά) και οι μικρές τριανταφυλλιές.

Μια ακόμα ιδέα είναι να φτιάξεις ‘σκελετούς’ από ξύλο, έτσι ώστε να αφήσεις αναρριχώμενα φυτά να πλαισιώσουν μια γωνία του χώρου σου. Επιπλέον, το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο όπου τα κάποια φυτά εσωτερικού χώρου ευδοκιμούν, ενώ δίνει μια εξωτική νότα.

Πηγή: Tlife.gr

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search