Tips οργάνωσης & καθαριότητας για ένα Pet-Friendly σπίτι

Ένας σκύλος μπορεί να γίνει ο καλύτερος και ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Ένα βλέμμα του είναι αρκετό για να αλλάξει τη διάθεσή σας σε χρόνο ρεκόρ. Η σχέση μεταξύ των κατοικιδίων δεν είναι ποτέ τυπική, αλλά ουσιαστική. Μια σχέση αμοιβαίας αγάπης και τρυφερότητας.

Όταν αποφασίσει κάποιος να αποκτήσει ένα σκύλο ή ένα τετράποδο κατοικίδιο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλες τις ευθύνες που το συνοδεύουν, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στην τροφή και τη βόλτα του, αλλά και στον χώρο σας μιας και θα μοιράζεστε το ίδιο σπίτι.

Η διαμόρφωση του πρέπει να είναι «pet friendly», δηλαδή φιλική, βολική και εύκολη προς το κατοικίδιο που γίνεται ο νέος συγκάτοικος. Το «κλειδί» είναι η επιλογή των κατάλληλων υλικών, τόσο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ζώου σας, όσο και των δικών σας αναγκών, όχι μόνο πρακτικών αλλά και αισθητικών.

Μην αγοράζετε ακριβά χαλιά

Αν έχετε ήδη επενδύσει χρήματα σε ένα περσικό χαλί, το οποίο φοβόσαστε ότι πρόκειται να καταστραφεί από τις βόλτες του νέου σας συγκατοίκου, τότε μια ιδέα είναι να το εκμεταλλευτείτε ως έργο τέχνης και να το τοποθετήσετε σε σημείο, όπου δεν θα το φτάνει, όπως για παράδειγμα να το κρεμάσετε στον τοίχο. Προτιμήστε οικονομικές λύσεις για να «ντύσετε» το πάτωμα, οι οποίες θα είναι ταυτόχρονα κομψές, ενώ θα εξυπηρετούν και στον καθαρισμό.

Αποφύγετε τη μοκέτα που καλύπτει όλη την επιφάνεια του δαπέδου

Η μοκέτα δεν είναι πρακτική σε ένα σπίτι. Απορροφά μυρωδιές, συγκρατεί τρίχες και σκόνη και απορροφά τις ακαθαρσίες. Είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί καθαρή.

Αποφύγετε τα μικροαντικείμενα

Τα εύθραυστα αντικείμενα δεν ταιριάζουν στη διακόσμηση ενός σπιτιού στο οποίο υπάρχει κατοικίδιο και αυτό γιατί ένα χτύπημα με την ουρά ή ένα σάλτο μπορεί να οδηγήσει τα κομμάτια από την αγαπημένη σας συλλογή στον κάδο των απορριμάτων. Μια έξυπνη λύση είναι να προτιμήσετε στήλες με βιτρίνα οι οποίες αναδυκνείουν τα μικροαντικείμενα και τα προστατεύουν από πτώσεις αλλά και σκόνη!

Το κατοικίδιο να έχει το χώρο του

Ο τετράποδος φίλος σας θα πρέπει να μπαίνει στο σπίτι από ένα συγκεκριμένο σημείο ώστε να μην λερώσει στο σπίτι, ερχόμενο από τη βόλτα. Στο χώρο εκείνο θα πρέπει να έχετε και όλα τα αξεσουάρ για τη βόλτα, όπως για παράδειγμα το λουρί του.

Ανθεκτικά υφάσματα

Προτιμήστε σκληρά υφάσματα, ειδικά τον πρώτο καιρό που έρχεται το κατοικίδιο στο σπίτι. Θα πρέπει να αντέχουν ενάντια στους λεκέδες και στα ξυσίματα! Ιδανικά προτιμήστε μαξιλάρια και ριχτάρια στα οποία δεν μπορεί η τρίχα του ζώου να κολλήσει εύκολα επάνω. Όσο αφορά στην κρεβατοκάμαρά σας, πρέπει να “εξηγήσετε” στο κατοικίδιό σας πως ο καθένας μας έχει το δικό του κρεβάτι! Καλό θα ήταν να μη μάθει να κοιμάται μαζί σας, αλλα μέχρι να το αποτρέψετε αυτό προτιμήστε ανθεκτικά υφάσματα και όχι βελουτέ, σατέν κλπ.

Διατηρήστε την καθαριότητα

Το τρίχωμα του ζώου είναι δυσδιάκριτο μέσα στο σπίτι. Για να παραμένει το σπίτι σας καθαρό, θα πρέπει να σκουπίζετε τακτικά, τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Να είστε προσεκτικοί με τις γωνίες, τα κρυφά σημεία του σπιτιού και ανάμεσα από τα μαξιλάρια του καναπέ καθώς οι τρίχες είναι εύκολο να “εγκλωβιστούν” εκεί και ίσως θεωρηθεί αντιαισθητικό από τους καλεσμένους σας.

Δημιουργήστε τη δική του θέα

Τόσο η γάτα σας όσο και ο σκύλος σας θα εκτιμήσουν την αξία ενός μεγάλου παραθύρου, από το οποίο μπορούν να αγναντεύουν το δρόμο και να παρατηρούν οτιδήποτε κινείται. Για να τους το προσφέρετε ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα βοηθητικό έπιπλο στο οποίο θα μπορούν να ανέβουν.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search