Απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από τα κουνούπια!

Η άνοιξη έχει έρθει και μαζί με αυτή κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά και τα κουνούπια. Ένα έντομο που ενοχλεί σχεδόν τους περισσότερους από εμάς. Λένε πως τα κουνούπια πηγαίνουν σε “γλυκοαίματους” ανθρώπους και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τα κουνούπια έχουν πολύ δυνατή όσφρηση και επιλέγουν το θήραμά τους με βάση τον ιδρώτα τους. Από αυτό καταλαβαίνουν αν είστε γλυκοαίματοι ή όχι.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά εντομοαπωθητικά, αλλά τα περισσότερα περιέχουν το τοξικό DEET το οποίο διώχνει τα κουνούπια αλλά παράλληλα είναι πολύ βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου. Επιλέγετε πάντα φυσικές μεθόδους για να αποθήσετε τα κουνούπια.

Χρησιμοποιήστε λεβάντα. Ρίξτε σε όλα τα παράθυρα μερικές σταγόνες λεβάντα και κοιμηθείτε ήσυχοι το βράδυ. Τα κουνούπια σιχαίνονται τη μυρωδιά του φυτού αυτού. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και λίγο έλαιο στο σώμα σας για να μην σας πλησιάζει κανένα κουνούπι.

Φυτά στο μπαλκόνι. Στα κουνούπια δεν αρέσει καθόλου το άρωμα που βγάζει το φυτό του δεντρολίβανου. Αγοράστε μια μικρή γλάστρα και τοποθετήστε την στο μπαλκόνι σας. Θα σας φανεί διπλά χρήσιμη καθώς το δεντρολίβανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καρίκευμα στην μαγειρική σας. Το βάλσαμο, ο δυόσμος αλλά και η λεβάντα που αναφέραμε παραπάνω είναι μερικά φυτά ακόμη που το άρωμά τους απωθεί τα κουνούπια.

Μείγμα από εθαίρια έλαια. Η Citronella είναι το νούμερο 1 φυσικό έλαιο που απωθεί τα περισσότερα έντομα. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με το λεμονόχορτο ή ευκάλυπτο σε ίσες ποσότητες και θα δείτε πως δεν θα σας συμπαθεί κανένα κουνούπι!

Φάτε σκόρδο! Η μυρωδιά του σκόρδου, αφού το καταναλώσουμε βγαίνει έντονα από τον ιδρώτα μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διώχνει μακριά μας τα κουνούπια σαν φυσικό απωθητικό.

Τέλος, θα πρέπει να μην αφήνετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας λιμνάζοντα ή βρώμικα νερά. Φροντίστε πάντα να αδειάζετε τις γλάστρες με επιπλέον νερό ώστε να μην γίνονται εστία κουνουπιών.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search