To πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικο DIY!

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας. Ο Δεκέμβρης μόλις έφτασε και το πρώτο Σαββατοκύριακο είναι τόσο κοντά ώστε και οι περισσότεροι να στολίσουν τα σπίτια τους! Εάν διαθέτετε λίγο παραπάνω χρόνο, ξοδέψτε τον δημιουργικά μόνοι ή με τα παιδιά σας!

Καλά τα αγοραστά στολίδια, αλλά δεν συγκρίνονται με κάτι που έχετε φτιάξει μόνοι σας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο στεφάνι με φελλούς και να το κρεμάσετε στην εξώπορτα του σπιτιού σας ή και πάνω από το τζάκι.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε ένα στεφάνι από στάχυ ή φελιζόλ όσο χοντρό θέλετε εσείς, κόλλα και φελλούς από μπουκάλια κρασιού. Ξεκινήστε παίρνοντας έναν-έναν τους φελλούς και βάζοντας κόλλα στη μία μεριά τους. Κολλήστε κάθε φελλό πάνω στο στεφάνι. Αρχίστε να τους κολλάτε από την μπροστινή μεριά αλλά μην βάλετε καθόλου φελλούς στην πίσω μεριά του στεφανιού αφού θα το κρεμάσετε σε τοίχο.

Υπάρχουν κάποια σημεία πάνω στο στεφάνι που οι φελλοί δε θα κολλάνε καλά. Προσπαθήστε να τα τοποθετήσετε όσο καλύτερα μπορείτε. Μην ανησυχήσετε για τα κενά που θα υπάρχουν γιατί θα βάλετε και δεύτερη στρώση.

Ξεκινήστε με τη δεύτερη στρώση βάζοντας κόλλα πάνω σε διάφορα σημεία των φελλών και κολλώντας τα όπως νομίζετε. Αυτοσχεδιάστε και αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη. Δεν χρειάζεται να είναι όλοι τοποθετημένοι στη σειρά. Μπορείτε να τους βάλετε όπως σας έρχεται. Όσο πιο άκυρα βαλμένοι είναι τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Δε θα σας κρίνει κανείς για έλλειψη φαντασίας.

Το χειροποίητο στεφάνι σας είναι έτοιμο για κρέμασμα.

Μην αφήσετε όμως τη φαντασία σας να σταματήσει. Εάν σας έχουν περισσέψει φελλοί, μπορείτε να δημιουργήσετε ο,τιδήποτε περνάει από το μυαλό σας! Αστέρια, μικρούς ταράνδους, δέντρα, νιφάδες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

Δείτε παρακάτω ιδέες για πανέμορφες δημιουργίες με φελλούς!

Tip! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα σιλικόνης για πιο εύκολο και γρήγορο αποτέλεσμα!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search