3 tips για υπέροχη διακόσμηση

Μια ανανέωση ή ανακαίνιση του σπιτιού, φαντάζει δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση. Πολλές φορές για να διακοσμηθεί ομοιόμορφα ένας χώρος, χρειάζεται ένα έμπειρο μάτι που θα μπορέσει να κρίνει ανάλογα με τα χρώματα, τις διαστάσεις και το φωτισμό του χώρου για να καταλήξει στις καταλληλότερες επιλογές. Εάν έχετε αυτό το κλικ, τότε χρειάζεστε απλά να αφήσετε τη φαντασία σας και τη διαίσθησή σας ελεύθερη.

Κάπως έτσι λειτουργεί και η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Σάνον Σμιθ, που ακολουθώντας τρεις βασικές «γραμμές» μπορεί να μετατρέψει με τα πιο απλά αντικείμενα και τις πιο «έξυπνες» λύσεις, ένα άδειο διαμέρισμα σε κόζι καταφύγιο.

Αλλωστε, όπως η ίδια ισχυρίζεται δεν χρειάζεστε αφθονία διακοσμητικών στοιχείων για να κάνετε ένα χώρο να μοιάζει πλήρης.

Διαφορετικές υφές
Ενα από τα τρικ που μπορούν να κάνουν άμεσα τη διαφορά σε ένα χώρο είναι το «πάντρεμα» των διαφορετικών υφών. Επιλέξτε διαφορετικά υφάσματα, στιλ και μοτίβα για τα χαλιά, τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες σας, αλλά μην ξεχνάτε ότι παρά τη διαφορά τους θα πρέπει να ταιριάζουν έστω χρωματικά με ένα άλλο στοιχείο του χώρου.

Layer στα χρώματα
Χαρίστε βάθος στο χώρο παίζοντας με τους χρωματικούς συνδυασμούς στις μαξιλαροθήκες, ακόμα κι αν οι αποχρώσεις είναι ουδέτερες. Η Σάνον προτείνει τρία χρώματα: ένα ανοιχτό, ένα σκούρο και ένα ενδιάμεσο. Τοποθετήστε τα μαξιλάρια από το μεγαλύτερο και πιο ογκώδες στο μικρότερο. Τον ίδιο κανόνα των τριών μπορείτε να τον εφαρμόσετε γενικότερα στη διακόσμηση του χώρου

Μεγάλα αντικείμενα
Ποντάρετε στα μεγάλα αντικείμενα και έργα τέχνης. Οι τεράστιοι καθρέφτες – ακόμα και οι δαπέδου – ξεγελούν το μάτι και δίνουν την αίσθηση του βάθους σε μικρούς, αλλά και στενούς χώρους. Τα έργα τέχνης με τη σειρά τους δημιουργούν «καλλιτεχνικές ανησυχίες», όμως θα πρέπει να συμφωνούν με την προσωπικότητα σας.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search