Γιατί βγάζουμε τα μαξιλάρια στον ήλιο;

Ο ήλιος με μέτρο κάνει καλό σε όλους! Ακόμη και στα μαξιλάρια του σπιτιού μας!

Όσο και να ακούγεται παράξενο, ο ήλιος έχει θεραπευτικές ιδιότητες και για τα μαξιλάρια. Μετά από καιρό τα μαξιλάρια παύουν να είναι φουσκωτά, όπως όταν τα είχαμε αγοράσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι είναι για πέταμα. Πολλές φορές το μαξιλάρι, έχει “κάτσει”. Αυτό οφείλεται στην υγρασία. Το υλικό που έχει μέσα το μαξιλάρι, έχει την τάση να απορροφά την υγρασία του χώρου, του ιδρώτα μας, ακόμη και από τα μαλλιά μας, ειδικά αν κοιμηθούμε αμέσως μετά από ένα ντουζ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάζετε τα μαξιλάρια, του καναπέ, του ύπνου και οποιαδήποτε από αυτά έχουν να κάνουν με τη χρήση αυτή, στον ήλιο για να “λιαστούν”! Τινάξτε τα ώστε να φύγει η σκόνη και μετά ακουμπήστε τα επάνω στην απλώστρα σας, ή στο τραπέζι (εάν το βλέπει ο ήλιος) και αφήστε τα να τα χτυπάει ο ήλιος για 3 ώρες. Στη συνέχεια γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και αφήστε τα να κάνουν την …. ηλιοθεραπεία τους!

Ο ήλιος δεν έχει τη δυνατότητα να τα φουσκώνει. Ο ήλιος στεγνώνει φυσικά το υλικό με το οποίο είναι γεμισμένα και αναζωογονεί τη γέμισή τους! Δεν θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα εάν στεγνώσετε ένα μαξιλάρι στο στεγνωτήριο καθώς τα πούπουλα που θα είχαν συσσωρευθεί απ το πλύσιμο θα στεγνώσουν σαν μια ομοιόμορφη μπάλα και θα χρειαστείτε και πάλι τη βοήθεια του ήλιου για να επανέλθει το μαξιλάρι.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search