5 Απλά αντικείμενα στο σπίτι που απειλούν την υγεία σας!

Αν και φαινομενικά δείχνουν “αθώα”, υπάρχουν 5 καθημερινά αντικείμενα που κρύβουν κινδύνους για την υγεία σας.

 Στις κουζίνες και τα συρτάρια μας βρίσκονται κάποια αντικείμενα που, παρά τη συχνή τους χρήση, ενδέχεται σε βάθος χρόνου να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά ώστε να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο να τα αντικαταστήσετε με την πρώτη ευκαιρία:

Κίνδυνος #1: Αρωματικά χώρου. Παρά την ευχάριστη ατμόσφαιρα και το άρωμα που προσδίδουν στον χώρο, τα αρωματικά χώρου περιέχουν τοξικές ουσίες που μπορεί να συσσωρευτούν στον οργανισμό σας, επηρεάζοντας τις ορμονικές σας λειτουργίες. Επιλέξτε προϊόντα με οργανική πιστοποίηση ή φτιάξτε τα δικά σας φυσικά αρωματικά χώρου.

Κίνδυνος #2: Αντικολλητικά σκεύη. Η ευκολία στο καθάρισμα που προσφέρουν τα αντικολλητικά σκεύη μπορεί να σας ξεγελάσει. Το υλικό κατασκευής τους, γνωστό ως πολυτετραφθοροαιθυλένιο, όταν υπερθερμαίνεται, απελευθερώνει αέρια που συνδέονται με καρκινογόνους κινδύνους. Περιορίστε τη χρήση τους για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Κίνδυνος #3: Καθαριστικά τουαλέτας. Οι χημικές ουσίες στα καθαριστικά τουαλέτας μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς ή εγκαύματα σε δέρμα και μάτια και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα αν συνδυαστούν με άλλα καθαριστικά προϊόντα. Εξασφαλίστε την προστασία σας φορώντας πάντα γάντια κατά την χρήση τους για αποφυγή ατυχημάτων. Για μεγαλύτερη ασφάλεια καλό είναι να επιλέγεται πιο φυσικά προϊόντα.
Κίνδυνος #4: Ναφθαλίνη. Είναι γνωστό ότι η ναφθαλίνη μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η σχέση της με τον καρκίνο στους ανθρώπους, έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα κύτταρα του αίματος.
Κίνδυνος #5: Καθαριστικά φούρνου. Η χρήση καθαριστικών φούρνου που περιέχουν τοξικές ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβή για το γαστρεντερικό και το αναπνευστικό σας σύστημα, είτε μέσω εισπνοής είτε μέσω κατάποσης. Φροντίστε να φοράτε μάσκα κατά τη χρήση τους, προκειμένου να προστατευθείτε από τις βλαβερές τους ουσίες.
Πηγή: spirossoulis.com 
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search