Δύσκολοι λεκέδες στο μπαλκόνι: Δείτε πώς θα τους εξαφανίσετε στο λεπτό

Σκουριά, στάμπες από γλάστρες στα πλακάκια, κάρβουνο και λίπη από το μπάρμπεκιου που κάνατε είναι μόνο μερικοί από τους δύσκολους λεκέδες που συναντάτε στο μπαλκόνι σας. Όσο δύσκολοι κι αν σας φαίνονται αυτοί οι λεκέδες, μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου όλες οι απορίες σας θα έχουν λυθεί και θα νιώθετε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα πάντα!

Λεκέδες από στάμπες στα πλακάκια Το πρώτο βήμα για να καθαρίσετε οποιονδήποτε λεκέ στο μπαλκόνι είναι να φορέσετε τα σωστά αξεσουάρ. Βάλτε οπωσδήποτε παπούτσια που δεν γλυστράνε και φορέστε στα χέρια σας γάντια. Αρχικά ρίξτε χοντρό αλάτι στον λεκέ και τρίψτε με το γάντι τη λερωμένη επιφάνεια σαν να κάνετε scrub στα πλακάκια σας. Αν οι λεκέδες υπάρχουν καιρό στο πλακάκι, τότε ίσως χρειαστείτε πιο δραστικά μέτρα. Ανακατέψτε 2 λίτρα ζεστό νερό με ¼ φλ. μαγειρική σόδα. Ρίξτε το μείγμα πάνω στους λεκέδες και αφήστε να δράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε από πάνω λίγο ξίδι και τρίψτε με ένα συρματάκι. Ξεπλύνετε με νερό.

Λεκέδες σκουριάς Οι λεκέδες σκουριάς μπορούν να αφαιρεθούν με ανάμειξη μαγειρικής σόδας, χυμού λεμονιού και κρεμόριου (θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ ή φαρμακεία). Απλώστε το μείγμα στη σκουριασμένη επιφάνεια, φορώντας γάντια, που είναι ειδικά για τέτοιες δουλειές. Τα γάντια προστατεύουν και φροντίζουν τα χέρια σας. Έτσι κάθε εργασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη και ευχάριστη. Το μεγάλο πάχος του υλικού και οι μακριές μανσέτες, τα καθιστούν ειδικά και για δύσκολες συνθήκες χρήσης όπως παρατεταμένη επαφή με απορρυπαντικά και ήπια χημικά. Ταυτόχρονα, η ειδική βαμβακερή επένδυση περιβάλλει με άνεση τα χέρια σας, έτσι ώστε όση ώρα κι αν χρειαστεί να ασχοληθείτε με το μπαλκόνι σας τα χέρια σας να παραμείνουν απαλά.

Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Tip Για μεταλλικές επιφάνειες είναι χρήσιμο και αυτό το tip. Φορέστε τα γάντια και πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τρίψτε με αυτό τα σκουριασμένα μεταλλικά αντικείμενα και η σκουριά θα απομακρυνθεί. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο ξίδι.

Λεκέδες από λίπη ή κάρβουνο Σε ποιον δεν αρέσει ένα καλό μπάρμπεκιου; Σε όλους! Σε ποιον αρέσουν οι λεκέδες από κάρβουνο ή λίπη στα πλακάκια του μπαλκονιού; Σε κανέναν! Γι’αυτό και σας έχουμε τη λύση και σε αυτούς τους δύσκολους λεκέδες για να μπορείτε να απολαμβάνετε συχνότερα μπάρμπεκιου χωρίς καμία έννοια στο κεφάλι σας. Για αυτούς τους λεκέδες πάρτε λίγη άμμο γάτας και ρίξτε την στον λεκέ. Αφήστε την άμμο να κάνει τη δουλειά της για 10-12 ώρες και το επόμενο πρωί απλά σκουπίστε την άμμο.

Λεκέδες πάνω σε γυάλινες επιφάνειες Αν στα κάγκελά σας υπάρχει τζάμι ή αν υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες πάνω στο τζάμι της μπαλκονόπορτας μπορείτε να τους καθαρίσετε με ένα μείγμα που θα αποτελείται από 1/4 φλ. καθαρό οινόπνευμα, 1/3 φλ. ξίδι και 1/2 φλ. νερό. Με τη βοήθεια ενός μπουκαλιού σπρέι ψεκάστε πάνω στη λερωμένη επιφάνεια και σκουπίστε με ένα πανάκι μικροινών.

Για να ολοκληρώστε την καθαριότητα της βεράντας χρησιμοποιήστε ένα πανάκι και λίγο υγρό πιάτων με νερό για να περάσετε τους τοίχους. Στη συνέχεια φορέστε τα γάντια και χτυπήστε με δύναμη τα μαξιλάρια από τα έπιπλα του μπαλκονιού για να φύγει όλη η σκόνη. Τέλος, χρησιμοποιώντας το λάστιχο ξεπλύνετε όλο το μπαλκόνι.

Πηγή: spirossoulis.com

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search