Τα χρώματα που θα φέρουν τη θετική ενέργεια στο σαλόνι σου σύμφωνα με το Φένγκ Σούι

Μπορεί η χρωματική παλέτα για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά να διαφέρει ωστόσο, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι υπάρχει ένας κοινός γνώμονας όσον αφορά τα χρώματα που μπορούν να φέρουν θετική ενέργεια στο σπίτι.

Είναι γνωστό άλλωστε πως κάποια χρώματα έχουν την τάση να αντανακλούν θετικά στη ψυχολογία μας.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι κάθε δωμάτιο έχει τις δικές του ιδανικές αποχρώσεις και με κάποιο ενδεχομένως διαφορετικό χρώμα από τα προτεινόμενα είναι πιθανό να σαμποτάρεις τη διάθεσή σου, με αποτέλεσμα να παρατηρείς μια ανεξήγητη πτώση στην ψυχολογία σου κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι σου. Μερικά από αυτά τα χρώματα κατατάσσονται στις γήινες αποχρώσεις, όπως το καφέ και το απαλό κίτρινο, τις λευκές αλλά και τις αποχρώσεις του ουρανού.

Το κίτρινο χρώμα και οι ζεστές καφέ αποχρώσεις είναι από τα καλύτερα χρώματα, ικανά να ενισχύσουν τη διάθεσή μας. Παράλληλα μπορείτε με αυτά να δώσετε μια παιχνιδιάρικη διάθεση στο σαλόνι σας, πάντα με γνώμονα την ισορροπία. Το μουσταρδί αλλά και οι απαλές, παστέλ αποχρώσεις του κίτρινου και το καφέ θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη φωτεινότητα και τη χαρά στο σπίτι σας.

Το μπλε αποπνέει μια αίσθηση ανακούφισης, ηρεμίας και άνεσης και είναι αναμφίβολα ένα χρώμα ιδανικό για το σαλόνι. Το μπλε μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς, είναι γνωστό άλλωστε πως, είναι το χρώμα του ουρανού και του νερού, επομένως, συμβολίζει την αρμονία, την ειρήνη και τη γαλήνη. Επιπλέον συμβάλει στην ανάπτυξη και την εξέλιξη.

Τέλος, οι λευκές και πιο κρεμ αποχρώσεις είναι πάντοτε ιδανικές αφού βοηθούν στη συγκέντρωση, ευνοούν τη χαρούμενη διάθεση, δίνουν όμως και ένα γενναιόδωρο boost στη θετική ενέργεια. Οι λευκές αποχρώσεις είναι χρώματα που συμβολίζουν την καθαριότητα και σύμφωνα με το Φένγκ Σούι μπορούν να εξουδετερώσουν την αρνητική ενέργεια.

Πηγή: Bovary.gr

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search