Ξεστρώνουμε χαλιά την άνοιξη!

Η ερώτηση σχετικά με το ξέστρωμα των χαλιών την άνοιξη, είναι συχνή και εύλογη! Πολλοί από εμάς δεν θέλουν να ξεβολευτούν από τόσο νωρίς. Δεν θέλουν να ξεστρώσουν τα χαλιά τους πριν μπει για τα καλά η Άνοιξη. Για κάποιους άλλους την άνοιξη κάνει ακόμα κρύο! Η αίσθηση του κρύου είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση και απόλυτα κατανοητή.

Οι γιαγιάδες έλεγαν πως τα χαλιά τα στρώνουν οι νοικοκυρές ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, τον Οκτώβριο και τα μαζεύουν, ανήμερα της γιορτης του Κωνσταντίνου & της Ελένης, τον Μάϊο.

Πολύς κόσμος όμως, θέλει να κάνει μια αλλαγή στο σπίτι, δεν θέλει να βλέπει άλλο το σπίτι στρωμένο. το “ξέστρωμα” των χαλιών την άνοιξη, βοηθά στον καλύτερο καθαρισμό. Η ύπαρξη των χαλιών, κάνει τον καθαρισμό του πατώματος πιο δύσκολη, ενώ είναι πιο εύκολη η αποθήκευση σκόνης επάνω στα χαλιά. Λόγω του καλού καιρού, οι πόρτες και τα παράθυρα μένουν μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ανοικτά, οπότε οι ρύποι που εγκαθήστανται επάνω τους είναι περισσότεροι. Συνεπώς ακόμη και τα χαλιά που…”δεν πατήθηκαν πολύ”, θα χρειάζονται κανονικό καθάρισμα.

Ένα καλοκαιρινό χαλί μπορεί να κάνει την εμφάνισή του και να σας εξοικονομήσει χρόνο & ευκολία στο καθάρισμα. Τα καλοκαιρινά χαλιά είναι ελαφριά, δεν συγκεντρώουν πολύ σκόνη και ρύπους επάνω τους λόγω του χαμηλού τους πέλους και το είδος της σύνθεσής τους και επιλέγονται όλο και συχνότερα από τις νοικοκυρές, ακόμη και σε εξωτερικό χώρο.

            Στη φωτογραφί:  Χαλί Colore Colori Maestro

 

Τα καλοκαιρινά χαλιά είναι πιο ελαφριά από τα χειμωνιάτικα, και φυσικά πιο δροσερά. Οι ψάθες συγκεκριμένα είναι τα πιο “πρακτικά” χαλιά για αυτό τον λόγο είναι κατάλληλα και για χώρους όπως η κουζίνα και για όλο τον χρόνο, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η επιλογή είναι δική σας!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search