10+1 tips για να οργανωθείς σωστά, την Τσικνοπέμπτη!

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει, οι παρέες μαζεύονται και οι ψησταριές παίρνουν φωτιά έτοιμες να συναρπάσουν τα πλήθη. Με τους φίλους μας και τα νόστιμα φαγητά, το μπάρμπεκιου την Τσικνοπέμπτη αποτελεί για εμάς τους Έλληνες την απαραίτητη συνάντηση της σεζόν. Πώς όμως θα καταφέρεις να τα οργανώσεις όλα ώστε να μείνει αξέχαστη η βραδιά στους καλεσμένους σου; Ανακάλυψε παρακάτω ακριβώς τι χρειάζεσαι για να φιλοξενήσεις το τέλειο μπάρμπεκιου, γεμάτο με φίλους, καλό φαγητό και χωρίς καθόλου άγχος.

1. Φτιάξε τη λίστα των καλεσμένων σου και προσκάλεσέ τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τον αριθμό των ατόμων που θα φιλοξενήσεις, προκειμένου να προετοιμαστείς κατάλληλα, να έχεις τα απαραίτητα τρόφιμα και ποτά και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

2. Αν το μπάρμπεκιου γίνει στον κήπο ή στη βεράντα περιποιήσου λίγο το χώρο. Χωρίς να ξοδέψεις άπειρες ώρες, φρόντισε το γρασίδι, τακτοποίησε και πότισε επαρκώς τα φυτά σου, κρέμασε φαναράκια, φωτάκια led, γράψε το μενού σε έναν μαυροπίνακα, επίλεξε ένα όμορφο τραπεζομάντηλο και δημιούργησε μια μαγική ατμόσφαιρα που θα χαλαρώσει όλη την παρέα.

3. Τοποθέτησε αρκετά καθίσματα για όλους και αν δεν έχεις, αυτοσχεδίασε με μαξιλάρες και κουβέρτες που θα δώσει και την αίσθηση του πικ νικ. Επίσης, τοποθέτησε ένα τραπεζάκι ή ένα τρόλεϊ κουζίνας δίπλα στην ψησταριά για να διευκολύνεις τον ψήστη.

4. Ο πρωταγωνιστής της ημέρας είναι η ψησταριά! Αφού έχεις επιλέξει τη κατάλληλη για τις δικές σου ανάγκες και τον τρόπο ψησίματος που επιθυμείς, προετοίμασέ την, λάδωσε καλά τη σχάρα πριν το ψήσιμο και εφοδιάσου με τα κάρβουνα, τα προσανάμματα ή αντίστοιχα το αέριο που θα χρειαστείς.

5. Το μπάρμπεκιου θα γίνει πολύ πιο άνετο και ασφαλές αν χρησιμοποιήσεις τα σωστά εργαλεία. Η τσιμπίδα, η σπάτουλα και η πιρούνα θα κάνουν το γύρισμα παιχνιδάκι, η ποδιά και τα γάντια θα σε προφυλάξουν από λεκέδες και εγκαύματα, ενώ μια βούρτσα σχάρας θα κάνει το καθάρισμα μετά το ψήσιμο ευκολότερο!

6. Στη συνέχεια δώσε βάση στη μαρινάδα των κρεατικών. Ανάμειξε υγρά υλικά όπως ελαιόλαδο, μουστάρδα και γιαούρτι με μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη και κύμινο. Κλασική επιλογή είναι και η σάλτσα μπάρμπεκιου, η οποία ταιριάζει τόσο στο κοτόπουλο όσο και στα κρεατικά.

7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσπάθησε να γυρνάς το φαγητό που ψήνεις όσο λιγότερες φορές γίνεται, έτσι ώστε να παραμείνει ζουμερό. Όταν το γυρνάς, το ιδανικότερο είναι να το τοποθετείς σε καινούργιο σημείο της σχάρας. Μια τσιμπίδα θα σε βοηθήσει στο να γυρίζεις το φαγητό σου με ασφάλεια, χωρίς να το τρυπάς και να στεγνώνει χάνοντας τη νοστιμιά του.

8. Αναφορικά με το υπόλοιπο μενού, 2-3 σαλάτες που θα έχεις φτιάξει από πριν και συνοδευτικά που τρώγονται κρύα, είναι αρκετά. Μπορείς επίσης να ζητήσεις από τους φίλους σου να φέρουν κάποιο συνοδευτικό πιάτο για βοήθεια εφόσον εσύ παρέχεις το κυρίως πιάτο που είναι το κρέας.

9. Φυσικά η μπύρα δεν μπορεί να λείπει! Μια έξυπνη λύση είναι να βάλεις πάγο σε έναν μεγάλο κουβά και να τοποθετήσεις εκεί μπύρες και αναψυκτικά.

10. Για να μην έχεις άγχος με το πλύσιμο των πιάτων μετά το φαγοπότι, προτείνουμε να προμηθευτείς με χάρτινα πιάτα και ποτήρια που δεν χρειάζεται να πλυθούν. Προσάρμοσε σε μια άκρη ένα κάδο ή μια σακούλα, πέταξε τα άδεια πιάτα και ποτήρια και μετά κατευθείαν στην ανακύκλωση.

11. Μετά το φαγητό έρχεται η διασκέδαση! Μπορείς να έχεις επιτραπέζια παιχνίδια σε ετοιμότητα αν το ζητάει η παρέα, μπάλες και παιχνίδια για να κρατήσεις απασχολημένα τα παιδιά, και φυσικά μουσική με ένα φορητό ηχείο που μπορείς να το ρυθμίσεις εύκολα.

Πηγή: You.gr

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search