Tips για να διατηρήσεις τον καναπέ σου καινούριο!

Αγόρασες καινούργιο καναπέ και θες να μείνει ίδιος για χρόνια; Λέκιασε ο παλιός σου καναπές και θέλεις να τον καθαρίσεις;
Έχουμε να σου προτείνουμε χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση του καναπέ σου!

Για να διατηρήσεις τον καναπέ σου χωρίς να τον “κρύψεις” με καλύμματα…
1. Μην τον εκθέτεις άμεσα στον ήλιο. Το φως του ήλιου έχει την τάση να ξεθωριάζει τα έντονα και σκούρα χρώματα με αποτέλεσμα να χάνουν την πλούσια όψη τους.
2. Τοποθέτησέ τον μακριά από την κουζίνα. Ο λιπαρός καπνός του μαγειρέματος λεκιάζει και το πιο ανθεκτικό ύφασμα. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, μην ξεχνάς να ανοίγεις τον απορροφητήρα σου
3. Σκούπισέ τον τακτικά. Το σκούπισμα του καναπέ δεν καθαρίζει απλά τον καναπέ, αλλά εμποδίζει τη σκόνη να ισχωρήσει στις ίνες του καναπέ και να αλοιώσει την υφή. Το συχνό σκούπισμα θα διατηρήσει αφράτο το ύφασμα του καναπέ.

Για να καθαρίσεις τον καναπέ σου…

Η μέθοδος καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από το υλικό του καναπέ.

 

Δερμάτινοι ή καναπέδες δερματίνης

 

Αν προσέξεις αμέσως το λεκέ, μπορείς να το σκουπίσεις με καθαρό, νωπό, μαλακό πανάκι για ένα γρήγορο σκούπισμα. Αν όχι, προμηθεύσου ένα καθαριστικό για δερμάτινο καναπέ και άπλωσέ το με ένα πανί στον καναπέ και στη συνέχεια σκούπισέ το με ένα δεύτερο καθαρό πανάκι.

 

Υφασμάτινοι καναπέδες

 

  • Για απλό λεκέ: Ανέμειξε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά της σούπας ήπιο υγρό απορρυπαντικό και 4 κουταλιές της σούπας ξύδι -ιδανικά λευκό- σε 1 ποτήρι ζεστό, όχι καυτό, νερό. Αφού αφρίσει το μείγμα, με μία μπατονέτα το δοκιμάζεις σε μικρή μη εμφανής επιφάνεια του καναπέ ώστε να διαπιστώσεις ότι το ύφασμα του καναπέ δεν αλλοιώνεται από το μείγμα. Αν δεν αλλοιώνεται ο καναπές, άπλωσε το μείγμα στο λεκέ και σκούπισέ το αμέσως με στεγνό καθαρό πανάκι.
  • Για λεκέ από κρασί: Πρώτα, με χαρτοπετσέτες αφαίρεσε την υγρασία. Στη συνέχεια, ανέμειξε λίγη 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε λίγο νερό, άπλωσε το μείγμα στο λεκέ και μετά από λίγο σκούπισέ το με καθαρό, στεγνό πανάκι. Αν δεν καθάρισε πλήρως, άπλωσε μαγειρική σόδα πάνω από το λεκέ και τρίψε ελαφρώς με ένα μαλακό βουρτσάκι. Σκούπισε τη σόδα με τη σκούπα σου και ο καναπές σου είναι και πάλι καθαρός!
  • Για δύσκολους λεκέδες όπως το λίπος: Ανάμειξε ίση ποσότητα ξυδιού και νερού και ψέκασε τον λεκέ -προσπάθησε να μη νοτίσει. Άφησε το μείγμα να στεγνώσει μόνο του. Η μυρωδιά του ξυδιού θα φύγει μετά από λίγες ώρες.

 

Έξτρα tip…

Το κατοικίδιό σου “αρωμάτισε” τον καναπέ σου; Θες να διώξεις τη μυρωδιά;

Άπλωσε μαγειρική σόδα στον καναπέ, άφησε τη να δράσει για 15 – 20 λεπτά και σκούπισε τη με τη σκούπα. Η μυρωδιά έχει εξαφανιστεί!

 

Θες να ανανεώσεις το καθιστικό σου με έναν καινούργιο καναπέ; Στην PoliHome, θα βρεις μεγάλη γκάμα καναπέδων σε κάθε εύρος τιμών εδώ.

Καλό καθάρισμα!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search