Συνήθειες για εύκολη ζωή – Οργάνωση ψυγείου

Ένα από τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να γίνει σταδιακά η ζωή μας πιο εύκολη είναι να οργανώσουμε σωστά τους χώρους του σπιτιού ώστε να βρίσκουμε γρήγορα και εύκολα όσα χρειαζόμαστε και να μην ξοδεύουμε τον διπλάσιο χρόνο και κόπο.

Ξεκινώντας σήμερα από τον χώρο της κουζίνας και πιο συγκεκριμένα από το ψυγείο του σπιτιού θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες για σωστή οργάνωση και προετοιμασία των τροφίμων ώστε να διευκολύνετε τη καθημερινότητα σας.

1. Φροντίστε να πλύνετε και να αποθηκεύσετε τα λαχανικά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι έτοιμα για άμεση κατανάλωση. Για παράδειγμα μόλις προμηθευτείτε το μαρούλι της εβδομάδας μπορείτε απευθείας να το πλύνετε, να το χωρίσετε σε φύλλα και να το τοποθετήσετε σε τάπερ με λίγο χαρτί κουζίνας στον πάτο ώστε να απορροφήσει την περιττή υγρασία, έπειτα το αποθηκεύετε κανονικά στο ψυγείο σας και είναι έτοιμο για κατανάλωση. Αντίστοιχή προετοιμασία μπορείτε να κάνετε και στα υπόλοιπα λαχανικά ή φρούτα σας κερδίζοντας έτσι χρόνο και ρυθμίζοντας ταυτόχρονα την σπατάλη φαγητού.

2. Οργανώστε τα τυροκομικά και τα αλλαντικά σας αφαιρώντας τα από τις συσκευασίες του super market και τοποθετώντας τα σε ταπεράκια με ετικέτες ώστε να τα βρίσκετε εύκολα και να παρατείνετε την διάρκεια ζωής τους.

3. Αν η διατροφή σας περιλαμβάνει ψάρι ή κρέας, καλό είναι να τα χωρίζετε σε μερίδες την ημέρα που τα προμηθεύεστε και έπειτα να τα τοποθετείτε στην κατάψυξη σας ώστε να μπορείτε να ξεπαγώνετε αντίστοιχα μόνο την ποσότητα που θα χρειαστείτε για κατανάλωση.

Απλές καθημερινές πράξεις μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα σας και να αλλάξουν ριζικά τις συνήθειες σας προς το καλύτερο.

Βρείτε τα είδη παρασκευής , οργάνωσης και σερβιρίσματος τροφίμων που χρειάζεστε με ένα κλικ εδώ !

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search