Φυτά εσωτερικού χώρου για αρχάριους!

Οι περισσότεροι απο εμας επιλέγουμε να αγοράσουμε φυτά εξωτερικού χώρου για το σπίτι τους καλοκαιρινούς μήνες που βγαίνουμε περισσότερο στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Διακοσμούμε τον χώρο με όμορφα έπιπλα και τοποθετούμε γλάστρες και γκασπό για να ολοκληρώσουμε την εικόνα. Τα φυτά μας φτιάχνουν την διάθεση και ομορφαίνουν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Για τον λόγο αυτό λοιπόν συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε κάποια απο τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να επιλέξετε ακόμα και αν είστε αρχάριοι στο χόμπι. Τοποθετήστε τα στην τραπεζαρία, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή ακόμα και το μπάνιο του σπιτιού σας ώστε να ομορφύνουν τον χώρο αλλά και την διάθεση σας!

1. Σανσεβιέρια
Η Σανσεβιέρια ή αλλιώς γνωστή ως ¨Γλώσσα της πεθεράς¨ ή ¨Snake Plant¨ αποτελεί μια ιδανική επιλογή για αρχάριους καθώς δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας . Μπορεί να αντέξει και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και αντέχει καιρό χωρίς πότισμα . Ιδανικά όμως θα προτιμούσε κάποιο σημείο με έμμεσο φωτισμό και πότισμα κάθε 20 περίπου ημέρες!

 .                           .

2. Μονστερα
Η Μονστέρα είναι ένα φυτό που επίσης αντέχει σε σκιερά σημεία αλλά αν την τοποθετήσετε σε σημείο με έμμεσο φωτισμό θα παρουσιάσει πιο γρήγορη ανάπτυξη. Αποφύγετε να τοποθετήσετε την μονστέρα σε σημείο όπου θα την χτυπάνε απευθείας οι ακτίνες του ήλιου καθώς μπορεί να προκαλέσουν καψίματα στα φύλλα της. Φροντίστε να ποτίζετε το χώμα και τις ρίζες της μια φορά την εβδομάδα και καλό είναι να διαβρέχετε το φύλλωμα της με αποσταγμένο νερό τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα ώστε να αποφύγετε ξηράνσεις ή κιτρινίσματα στις άκρες των φύλλων. Τέλος για να διατηρεί τα ζωντανά πράσινα φύλλα της το καλοκαίρι καλό είναι να ρίχνετε υγρό λίπασμα κάθε δύο εβδομάδες!

.                                                                                                             .

3. Αλοκάσια
Η Αλοκάσια ή αλλιώς γνωστή ως ¨Το χέρι του Βούδα¨ είναι ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό φυτό. Έχει φύλλα γυαλιστερά σε σχήμα καρδιάς με έντονες φλέβες
σχηματισμένες αρμονικά στην πράσινη επιφάνεια. Αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά φωτισμένα σημεία αλλά όπως και η μονστέρα δεν θέλει άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου καθώς μπορεί να δημιουργηθούν εγκαύματα. Προτιμάει τα τακτικά και με λιγότερο νερό ποτίσματα καθώς θέλει το χώμα να παραμένει ελαφρώς υγρό και να μην στεγνώνει τελείως. Η ποσότητα νερού στο πότισμα θα πρέπει να μειώνετε το καλοκαίρι και να αυξάνετε τον χειμώνα. Αγαπάει επίσης το περιστασιακό ψέκασα με νερό στο φύλλωμα του!

.                                                                                 .

Επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο, τοποθετήστε τα σε όμορφα κασπώ, και καλό πότισμα!
Για να βρείτε το ιδανικό κασπώ για τον χώρο σας πατήστε εδώ!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search