Φροντίστε τον Κήπο σας!

Το καλοκαίρι έχει φτάσει σχεδόν και εμείς οφείλουμε να δώσουμε στον κήπο μας την φροντίδα που χρειάζεται! Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να δώσετε στον κήπο σας όλα όσα χρειάζεται.

1. Καθάρισμα κήπου

Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τον κήπο σας από φύλλα και ξερά κλαδιά. Απομακρύνετε τα ζιζάνια φροντίζοντας να τα αφαιρέσετε από την ρίζα ώστε να μην μεγαλώσουν ξανά. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή, για να προετοιμάσετε τα εργαλεία του κήπου σας, γιατί θα σας φανού χρήσιμα για το κλάδεμα, τη συντήρηση των φυτών και τη φροντίδα του εδάφους. Επιλέξτε επώνυμα μηχανήματα καθαρισμού κήπου Gardena, από 14,99€ εδώ.

2. Φροντίδα του εδάφους

Επειδή το χώμα είναι πιθανό να έχει στεγνώσει και έχει γίνει συμπαγές μετά το χειμώνα, ήρθε η ώρα να ενισχύσετε την υγρασία του προσθέτοντας οργανικό υλικό όπως το λίπασμα. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε το έδαφος για να δείτε τι θρεπτικά συστατικά χρειάζεται, έτσι ώστε να του δώσετε το κατάλληλο μείγμα. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερα λιπάσματα για να αυξήσετε την υγεία του εδάφους με αποτέλεσμα να αυξηθεί η διάρκεια ζωής των φυτών σας. Βρείτε στη συλλογή μας διανομείς λιπάσματος εδω.

3. Κλάδεμα φυτών

Τα φυτά που επιβίωσαν τον χειμώνα θα πρέπει να κλαδευτούν, ώστε να αναπτυχθούν εκ νέου την άνοιξη. Εάν είναι εφικτό περιμένετε μέχρι τα μέσα Απριλίου ή το Μάιο,  ώστε να αποφύγετε ένα απροσδόκητο κύμα κακοκαιρίας που θα βλάψει τα φυτά σας. Τα ανθισμένα φυτά πρέπει να κλαδεύονται αμέσως μετά την ανθοφορία τους για να αποφευχθεί η διακοπή των μελλοντικών λουλουδιών. Τα καλοκαιρινά φυτά θα πρέπει να κλαδεύονται στις αρχές της άνοιξης. Επιλέξτε επώνυμα εργαλεία χειρός κήπου Fiskars & Gardena εδώ.

4. Προσθήκη οργανικού λιπάσματος

Εκτός από τα λιπάσματα και τα οργανικά υλικά, θα πρέπει να σκεφτείτε για την προσθήκη οργανικού λιπάσματος στα παρτέρια και τον κήπο σας. 2,5 με 8 εκατοστά οργανικού λιπάσματος βοηθά στην πρόληψη των ζιζανίων και των ασθενειών. Διατηρεί επίσης την υγρασία και τη σωστή θερμοκρασία στον κήπο. Ο βασικός κανόνας είναι να διατηρήσετε το οργανικό λίπασμα σε απόσταση μερικών εκατοστών από τα στελέχη των φυτών ώστε να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών τους.

5. Φυτέψτε λουλούδια και θάμνους

Αφού αποκαταστήσετε τον κήπο σας και του δώσετε το σχήμα που θέλετε, ήρθε η ώρα να στρέψετε την προσοχή σας στα νέα φυτά. Κάποιες όμορφες επιλογές φυτών είναι: πανσέδες, σκουλαρίκια, λαχανικά όπως τα μαρούλια, μπιζέλια και ρόκα, λίλιουμ και τουλίπες. Καλό θα ήταν να προτιμάτε τη φύτευση πολυετών φυτών αντί για ετήσια, επειδή τα ετήσια πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε μια επένδυση σε φυτά που θα πρέπει να ανανεώνονται. Τα πολυετή φυτά, από την άλλη, διαρκούν από δύο έως τρία χρόνια και συνήθως επιβιώνουν την περίοδο του χειμώνα. Εδώ μπορείτε να βρείτε και να διαλέξετε ανάμεσα σε επώνυμα εργαλεία κήπου Fiskars & Gardena, αυτά που σας ταιριάζουν.

Φροντίστε τον κήπο ώστε να επαναφέρετε την φυσική του ομορφιά. Θα χρειαστεί όμως κάποια φροντίδα ώστε να παραμείνει πολύχρωμος και όμορφος σε όλη τη διάρκεια της εποχής. Μερικές ακόμη γρήγορες συμβουλές για τη συντήρηση του κήπου καθ ‘όλη τη διάρκεια της άνοιξης θα σας φανούν χρήσιμες. Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης φυτέψτε περισσότερους βολβούς λουλουδιών, φυτέψτε μερικά ετήσια φυτά, μεταφυτέψτε τους σπόρους και προσθέστε έξτρα λίπασμα εαν αυτό χρειάζεται. Στος τέλος της άνοιξης, θυμηθείτε να αφαιρέσετε τους σάπιους και παλιούς βολβούς και να κλαδέψετε τους θάμνους.

Εδώ μπορείτε να βρείτε εργαλεία για τον κήπο σας!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search