6 Κανόνες για τη διακόσμηση του εξωτερικού σας χώρου!

Είναι η περίοδος που όλοι έχουμε στρέψει την προσοχή μας στη διακόσμηση του εξωτερικού χώρου, καθώς εκεί περνάμε τις περισσότερες απογευματινές και βραδινές ώρες τις ημέρας. Είτε μιλάμε για κήπο, είτε για μπαλκόνι, είτε για κάποια βεράντα υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για να ομορφύνετε τον χώρο σας και να τον μετατρέψετε σε έναν χώρο καλοκαιρινής χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Βάλτε φως. Επενδύστε τον χώρο σας με λάμπες ή φωτάκια έτσι ώστε να μπορείτε να τον απολαμβάνετε και τη νύχτα μέσα σε μία χαλαρωτική και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Βάλτε σκιά. Κάποιοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στον ήλιο, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν τη σκιά. Το σίγουρο είναι πως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε κάποιοι είδος σκίασης. Δεν σας αρέσει η τέντα ή δεν έχετε τα χρήματα να κάνετε αυτή την επένδυση τώρα; Μην ανησυχείτε, ένα πανί σκίασης είναι πολύ πρακτικό και πολλές πιο φορές,  πιο στιλάτο!

Βάλτε χρώμα. Μια καλή ευκαιρία που μπορείτε να πειραματιστείτε με τα χρώματα. Μπορεί αυτό να είναι κάτι μικρό, όπως γλάστρες ή διακοσμητικά αλλά και κάτι πιο έντονο όπως τραπεζάκι

Εκμεταλλευτείτε όλους τους χώρους. Ένα μειονέκτημα που όλοι κάνουμε είναι οτι δεν διαχειριζόμαστε σωστά τους χώρους. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να εκμεταλλευτούμε το ύψος που έχουν αυτοί οι χώροι. Βάλτε κάποιο αναρριχόμενο φυτό, μια πέργκολα, μικρά φαναράκια ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει ή κάτι πιο έντονο όπως τραπεζάκι με καρέκλες. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε έναν ιδαίτερα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον.

Φέρτε το μέσα, έξω. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ο εξωτερικός χώρος να φαίνεται σαν προέκταση του εσωτερικού. Βάλτε άνετα έπιπλα, χαλιά και διακοσμητικά μαξιλάρια. Όλα αυτά τα στοιχεία θα συμβάλουν θετικά ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα για χαλάρωση.

*Tip: Να θυμάστε πως η καλύτερη διακόσμηση όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους είναι η μίνιμαλ προσέγγιση. Βάλτε τα απαραίτητα έπιπλα, φώτα και διακόσμηση και μείνετε εκεί. Αυτοί οι χώροι θέλουμε να είναι ευάεροι και άνετοι.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search