Πως θα καθαρίσετε τα μικρά χαλάκια, εύκολα και γρήγορα!

Τα μεγάλα και ασήκωτα χαλιά μπορούν να καθαριστούν με έναν μόνο τρόπο: με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Για να καθαρίσετε τα μικρά χαλάκια, όμως, έχετε και άλλες, πολλές πρακτικές επιλογές.

Τα μικρά χαλάκια που μπορεί να έχετε σε κουζίνα, χολ και μπάνιο γεμίζουν συνεχώς δικές σας τρίχες, ψίχουλα και τρίχες από τα κατοικίδιά σας.

Ξεκινήστε σκουπίζοντας με την ηλεκτρική σκούπα τα χαλάκια σας. Έπειτα γυρίστε το χαλί σας από την ανάποδη και σκουπίστε ξανά και από την κάτω μεριά. Σηκώνοντας το χαλί σας από το πάτωμα θα διαπιστώσετε πως έχουν πέσει κι άλλα σκουπιδάκια που βρίσκονται στην μπροστινή μεριά του χαλιού σας και είχαν κολλήσει πάνω του. Σκουπίστε και εκεί και στη συνέχεια το χαλάκι είναι έτοιμο.

Αν έχετε βεράντα στην οποία μπορείτε να τινάξετε χαλιά τινάξτε τα χαλιά σας και χτυπήστε τα με ένα ειδικό για αυτό το σκοπό εργαλείο.

Τέλος, ρίξτε λίγη σόδα πάνω στο χαλάκι και αφήστε τη να δράσει μερικά λεπτά. Επειδή τα μικρά χαλάκια, τα χρησιμοποιούμε περισσότερο σε σημεία που πατάμε πολύ παραπάνω, η σόδα θα εισγχωρήσει μέσα στις ίνες και μετά με τη σκούπα περάστε τα μία φορά. Αμέσως θα δείτε διαφορά στην όψη του αλλά και στις ενδεχόμενες μυρωδιές που πιθανόν να σας βγάζει το χαλάκι.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search