Δώστε ξανά ζωή σε παλιά σας αντικείμενα!

Υπάρχουν διάφορα πράγματα σε κάθε σπίτι, τα οποία ακόμη και αν φθαρούν, δυσκολευόμαστε να πετάξουμε. Βρήκαμε τα πιο κοινά από αυτά! Μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παλιά μάλλινα πουλόβερ

Όλοι μας έχουμε παλιά πουλόβερ χωμένα στο πίσω μέρος της ντουλάπας μας, τα οποία περισσότερο χώρο πιάνουν παρά έχουν κάποια χρηστική αξία πια. Είτε επειδή μας είναι πλέον μικρά, είτε γιατί έχουν τρύπες και λεκέδες ή απλά επειδή είναι εντελώς ντεμοντέ, έχουμε πάρει απόφαση να μην τα ξαναφορέσουμε. Θα μπορούσαμε, όμως, αφιερώνοντας λίγο χρόνο, να τα μετατρέψουμε σε νέα αξιαγάπητα αντικείμενα τα οποία όχι απλώς θα μας είναι χρηστικά αλλά θα μειώσουν και την οικιακή μας σπατάλη γενικότερα.

Καν’τε τα νήμα: Αν έχετε σαν χόμπι το πλέξιμο ή τις χειροτεχνίες με υφάσματα, και το μάλλινο πουλόβερ σας είναι σε κακή κατάσταση μπορείτε να περισώσετε τις μάλλινες κλωστές του και να τις χρησιμοποιήσετε σε ένα νέο «έργο» σας.

Θήκες για μαξιλάρια: Μαξιλάρια για τον καναπέ ή για κάποια πολυθρόνα, παραδείγματος χάριν. Απλά μετρήστε την διάσταση του μαξιλαριού που θα «ντύσετε» και κόψτε το πουλόβερ στα σωστά σημεία. Μία ραπτομηχανή για την δημιουργία της θήκης θα σας βοηθήσει, αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε και με το χέρι. Λίγη υπομονή χρειάζεται και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικό.

Μονές ή παλιές κάλτσες

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτήν την μυστηριώδη ομάδα ανθρώπων που βρίσκουν αναπάντεχα στο συρτάρι τους μονές κάλτσες, ή έχει χαλάσει το λάστιχο και δεν είναι άνετες πια, τότε οι παρακάτω ιδέες σας αφορούν:

Ξεσκόνισμα: Είναι πολύ βολικές καθώς μπορείτε να τις περάσετε στο χέρι σας και να ξεσκονίσετε με λεπτομέρεια επιφάνειες στις οποίες ένα απλό πανί δεν φτάνει.

Καλτσοκούκλες: Ένα μοναδικό χειροποίητο παιχνίδι, ειδικά εάν έχετε μικρά παιδιά. Κολλήστε με το πιστολι σιλικόνης, ματάκια και μαλλιά και φτιάξτε μοναδικούς χαρακτήρες για το κουκλοθέατρο!

Τζιν παντελόνια

Eίτε έχουν φθαρεί, είτε δεν σας κάνουν πλέον, είτε τα βαρεθήκατε τα τζιν παντελόνια έχουν την τιμητική τους καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν με λίγη φαντασία σε αμέτρητες χειροτεχνίες!

Φούστα & Σορτς: Εάν το παντελόνι σας κάνει ακόμη, κόψτε το και μετατρέψτε το εύκολα σε φούστα ή σορτς! 

Τσάντα: Κόψτε στο επιθυμητό μήκος και στη συνέχεια ράψτε το κάτω μέρος. Κόψτε 2 λωρίδες και ράψτε τις στο επάνω μέρος, ώστε να χρησιμοποιηθούν σαν χερούλια. Ιδανικές για έξοδο, αλλά και για μια στυλάτη αγορά σε souper market!

Θήκη για πάπλωμα ή μαξιλάρι: Είναι πολύ απλό. Μπορείτε να μετρήσετε τις απαραίτητες διαστάσεις και με καθαρά κομμάτια από τζιν ύφασμα να φτιάξετε μία θήκη για πάπλωμα ή μαξιλάρια κάνοντας μπαλώματα. Κι αν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στο κρεβάτι σας, είναι ιδανικό για το μαξιλαράκι στο σπιτάκι του σκύλου ή της γάτας σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ραπτομηχανή –και οι βασικές γνώσεις για να την χειρίζεστε.

Τσέπες για θήκες: Μπορείτε να κρατήσετε μόνο τις πίσω τσέπες του τζιν και με αυτές να φτιάξετε θήκες για τα gadget σας. Αν, μάλιστα, το καθιστικό σας είναι αρκετά νεανικό και μοντέρνο, μπορείτε να ράψετε τις τσέπες στο πλάι κάποια πολυθρόνας και να βάζετε εκεί τα κοντρόλ της τηλεόρασης.

Επένδυση για άλλα είδη: Δηλαδή, για τετράδια με σκληρό εξώφυλλο, άλμπουμ φωτογραφιών ή χάρτινα κουτιά. Χρησιμοποιήστε το τζιν ύφασμα για να ντύσετε και μία ισχυρή κόλλα στιγμής για να μείνει κολλημένο εκεί

Σουπλά: Τέλος, μπορείτε να το κόψετε στις διαστάσεις ενός σουπλά και να το χρησιμοποιήσετε όπως θα κάνετε με οποιοδήποτε άλλο υφασμάτινο. Μεγάλο συν, όπως είπαμε και στην αρχή, ότι πλένεται.

Παλιά βερνίκια νυχιών

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν στο ντουλαπάκι με τα καλλυντικά τους αμέτρητα μανό, τα περισσότερα από τα οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν παραπάνω από μία-δύο φορές. Παρ’όλα αυτά, ίσως επειδή ξόδεψαν κάτι παραπάνω για να τα αγοράσουν, αρνούνται να πετάξουν τουλάχιστον μέχρι το μανό να ξεραθεί εντελώς και έτσι να νιώθουν λιγότερες τύψεις για την κατάληξή του στα σκουπίδια.

Κλείνει τρύπες: Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να «μπαλώσετε» το καλσόν σας που μόλις τρύπησε από το να «βάψετε» το σημείο με ένα -διαφανές κατά προτίμηση- μανό. Αν έχετε μανό στο ίδιο χρώμα με το καλσόν, ακόμα καλύτερα.

«Σφίγγει» άκρες: Βουτήξτε την άκρη των κορδονιών σας -π.χ. από τα παπούτσια σας- μέσα σε ένα αυτό και θα δείτε πως δεν πρόκειται να ξεφτίσει ξανά.

 Σαν ανεξίτηλος μαρκαδόρος: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μανό ως ανεξίτηλο μαρκαδοράκι για να κάνετε σημάδια πάνω σε μπουκάλια για να μετράτε δόσεις ή πάνω στο θερμόμετρο ή τον θερμοστάτη για να σημειώσετε την επιθυμητή σας θερμοκρασία. Η΄ ακόμα και ως χρωματιστό marker για να ξεχωρίζετε π.χ. φάρμακα μεταξύ τους.

 Αντι-σκωριακό: Αν βάψετε με ένα παλιό μανό βίδες ή παξιμάδια που βρέχονται συχνά, μπορείτε να τα προστατεύσετε για ένα εύλογο διάστημα από το σκούριασμα.

Προστατευτικό: Μπορείτε να βάψετε με διαφανές μανό ταμπελάκια πάνω στα οποία έχετε γράψει κάτι, π.χ. τα καρτελάκια με τα στοιχεία σας στις βαλίτσες, για να μην σβηστεί το μελάνι ποτέ.

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search