Καν’τε το σπίτι σας να…. μυρίσει Χριστούγεννα!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον πως ο άνθρωπος ξεχνάει πιο δύσκολα τις μυρωδιές με τις οποίες έρχεται σε επαφή και τείνει να τις συνδέει με συγκεκριμένα άτομα και χώρους. Φέτος λοιπόν τα Χριστούγεννα καν’τε πραγματικά το σπίτι σας να… “Μυρίσει Χριστούγεννα!”

Με αυτόν τον τρόπο, εάν έχετε και γιορτινό τραπέζι θα κάνετε τους καλεσμένους σας να θυμούνται ακόμη πιο έντονα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Προσάναμμα για το τζάκι με κανέλα και δεντρολίβανο
Θα χρειαστείτε 450 γραμμάρια κερί μέλισσας, 12 φύλλα δάφνης, 6 στικ κανέλας κομμένα στη μέση, 2 φλ. μικρά κουκουνάρια, 1 κ.σ. γαρύφαλλο, 2 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο, 30 εκατοστά φιτίλι, 12 φόρμες και θήκες για ατομικά κέικ. Αρχικά, εφαρμόστε τις θήκες στα φορμάκια και γεμίστε τις με τα μυρωδικά. Τοποθετείτε το φιτίλι (υπολογίστε περίπου 4 εκ. ανά φόρμα). Στη συνέχεια, λιώστε το κερί και το μοιράστε -όσο είναι ζεστό- στις φόρμες, χωρίς να τις γεμίσετε μέχρι πάνω. Αφήστε τα προσανάμματα να κρυώσουν προτού τα αφαιρέσετε από τις φόρμες τους. Ρίξτε 1 προσάναμμα στο αναμμένο τζάκι. Τα ξερά φύλλα μαζί με το κουκουνάρι θα καούν στη φωτιά ενώ η κανέλα και το δεντρολίβανο θα δώσουν ένα ξεχωριστό και υπέροχο άρωμα στο χώρο σας.

Simmer Pot
Θα χρειαστείτε μόνο μερικές φλούδες μήλου, πορτοκαλιού και λίγη κανέλα. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε μέσα όλα τα υλικά. Βράστε το μείγμα για 4-5 λεπτά και έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε τα να σιγοβράζουν και προσθέτετε νερό κάθε 30′. Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές. Η διακριτική μυρωδιά του θα γεμίσει όλο το σπίτι, ενώ παραμένει για αρκετή ώρα.

Ποτ πουρί
Θα χρειαστείτε μερικά στικ κανέλας, αποξηραμένα φύλλα δάφνης, 4-5 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισου, ένα πορτοκάλι και ένα μήλο. Κόψτε το πορτοκάλι και το μήλο σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τις σ’ ένα ταψί και τις ψήστε τις στον φούρνο σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσουν τραγανή όψη. Όσο τα φρούτα είναι ζεστά, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο δοχείο, το σφραγίζετε και το αφήνετε κλειστό για τουλάχιστον 24 ώρες. Έπειτα μοιράζετε το ποτ πουρί σε μικρά βαζάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Η ευχάριστη μυρωδιά του θα αρχίσει να απελευθερώνεται αργά και σταθερά στο χώρο.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search