4 εύκολοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα, τη νέα χρονιά!

Με την έλευση της νέας χρονιάς, οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν νέους στόχους στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Πόσες φορές, όμως, τέτοιοι στόχοι γίνονται πραγματικότητα; Δείτε παρακάτω 4 απλά βήματα για να μπορέσετε να αποταμιεύσετε πιο εύκολα χρήματα τη νέα χρονιά.

Αποταμιεύστε οποιοδήποτε απρόβλεπτο έσοδο
Πολλές φορές πέραν του μηνιαίου μισθού, έρχονται κάποια έσοδα τα οποία δεν περιμένατε! Ένα bonus, ένα δώρο ή χρήματα από κάποια extra δουλειά μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμα! Ο απλός και έξυπνος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε για να κρατήσετε και να αποταμιεύσετε τα χρήματα είναι το 1/3!
Χωρίστε τα χρήματα σε 3 μέρη. (κατά προτίμηση ίσα). Το 1/3 θα πάει σε ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, το 2ο μέρος του 1/3 αξιοποιήστε το για προσωπική σας χρήση και το υπόλοιπο 1/3 θα το αποταμιεύσετε σε κουμπαρά που δεν ανοίγει!

Κάντε έναν μικρό προϋπολογισμό
Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας τα πάγια έξοδά σας για έναν μήνα. Συμπεριλάβετε το δάνειο του σπιτιού σας (αν έχετε), τους λογαριασμούς αλλά και το φαγητό που τρώτε έξω (στο περίπου). Πολλαπλασιάστε το ποσό που προκύπτει επί 3 και θα έχετε τον προϋπολογισμό σας για 3 μήνες. Αυτά είναι τα χρήματα (όσο τρομακτικό κι αν σας φαίνεται) που πρέπει να έχετε ανά πάσα στιγμή στην άκρη. Έτσι, θα μπορείτε να καλύψετε ό,τι προκύψει (ένα σκασμένο λάστιχο αυτοκινήτου, ένας σπασμένος θερμοσίφωνας, ένα χαλασμένο πλυντήριο και πολλά άλλα απρόοπτα). Μην ανησυχείτε πως αυτά τα χρήματα δεν είναι πάρα πολλά. Να θυμάστε ότι είναι εκεί για μικροανάγκες που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητά σας.

Ακυρώστε την κάρτα για το ATM
Mπορεί να έχει κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη αλλά η αλήθεια είναι πως την έχει διευκολύνει υπερβολικά, σε σημείο, τις περισσότερες φορές, να μην το σκέφτεστε καν πριν κάνετε μία ανάληψη. Κάντε μία επιστροφή στο παρελθόν και αρχίστε να μπαίνετε ξανά στην τράπεζα. Κάντε μια πρόβλεψη για την εβδομάδα και προσπαθήστε να την περάσετε με αυτά τα χρήματα. Επισκεφτείτε ξανά την τράπεζα την επόμενη εβδομάδα. Έτσι θα καταφέρετε να κινηθείτε σε λογικά πλαίσια και θα πετύχετε έστω και μία μικρή αποταμίευση.

Βάλτε και τον εαυτό σας στη λίστα με τους οφειλέτες
Κάθε μήνα έχετε κάποιους λογαριασμούς τους οποίους πληρώνετε βρέξει-χιονίσει. Βάλτε και τον εαυτό σας μέσα σε αυτούς τους λογαριασμούς. Προσποιηθείτε πως χρωστάτε και στον εαυτό σας χρήματα και πως πρέπει να του δίνετε τουλάχιστον το 6% του μισθού σας. Έτσι, όπως δεν ξεχνάτε να πληρώνετε το δάνειο του σπιτιού σας κάθε μήνα, δε θα ξεχνάτε να πληρώνετε και το «δάνειο» προς τον εαυτό σας εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο όλο και περισσότερα χρήματα.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search